Danijel Subašić se vratio u Hajduk, proslavljeni vratar potpisao ugovor

Srijeda, 22. rujna 2021. 16:52 Napisao/la  Toni Bilić

S Danijelom smo dobili iskusnog vratara, našeg nekadašnjeg igrača i kapetana, koji će biti uzor našim mladim igračima, ali i velika podrška iskusnijima, rekao je Mindaugas Nikoličius

Mindaugas Nikoličius, Danijel Subašić i Lukša Jakobušić
Mindaugas Nikoličius, Danijel Subašić i Lukša Jakobušić Foto: HNK Hajduk

Danijel Subašić vratio se u Hajduk!

Legendarni vratar vatrenih tako će se vratiti u klub u kojem je proveo tri i pol godine prije nego što je potpisao za Monaco.

U dresu bijelih Subašić je branio 109 utakmica u kojima je primio 89 golova, dok je u 47 susureta uspio mrežu održati netaknutom.

Nakon što su na Poljudu saznali da će Posvec zbog ozlijede izbivati najmanje tri mjeseca čelnici kluba su krenuli u potragu za novim vratarom i dogovorili jednogodišnju suradnju s Danijelom Subašićem.

Subašić je u Hajduk stigao iz svog matičnog Zadra 2008. godine te je u sljedeće tri i pol godine za bijele upisao ukupno 126 službenih nastupa, a pri tom je u 47 utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom. 

Bio je dio momčadi koja je osvojila Hrvatski nogometni kup u sezoni 2010/2011., a sezonu kasnije s Hajdukom je izborio grupnu fazu Europske lige.

Za Monaco je nastupao do 2020. godine, a za reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 44 nastupa. 

- S Danijelom smo dobili iskusnog vratara, našeg nekadašnjeg igrača i kapetana, koji će biti uzor našim mladim igračima, ali i velika podrška iskusnijima. Josip Posavec se ozlijedio i na njega nećemo moći računati sljedeća tri mjeseca. Odmah smo reagirali i doveli vratara koji će svojim bogatim iskustvom te izraženim pobjedničkim mentalitetom imati veliki utjecaj na svlačionicu te je odličan izbor za drugog vratara. Subašić je cijelu svoju karijeru branio na najvišoj nogometnoj razini, predstavlja igrački autoritet, a imat će nemjerljiv utjecaj na razvoj naših mladih vratara, istaknuo je nakon potpisa ugovora Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.