DAMIR BURIĆ Tablica nas neće prevariti, Dinamo dobio Inter na jedvite jade

Petak, 20. rujna 2019. 14:03 Napisao/la  Toni Bilić
Damir Burić
Damir Burić Foto: Lario Tus

 

Hajduk u nedjelju na Poljudu (16.30) igra protiv Intera:

- Kada radite analizu Intera oni su u uzlaznoj putanji. Dinamo ih je dobio na jedvite jade, protiv Rijeke su remizirali. Moramo jako paziti, znamo što nas čeka. Mi smo favoriti, ali oni imaju kvalitetne igrače u svojim redovima. Promijenili su sustav, igraju 5-3-2 ili 5-4-1. Možemo očekivati da će biti orijentirani defenzivno. Čeka nas neugodna momčad i težak posao. Tablica nas neće prevariti, moramo biti fokusirani na nas i odigrati kvalitetnu utakmicu, kaže trener Damir Burić.

U veznom redu je velika gužva, Bradarić će zaigrati na Poljudu nakon dugo vremena?

- Naš je cilj bio napuniti vezni red kvalitetom. To je srce momčadi, odatle kreću sve akcije. Imamo više opcija, naravno kada su svi zdravi. Sada je situacija komforna za nas, ova utakmica u Rijeci je pokazala da smo u veznom redu bili jako dominantni. U drugom dijelu smo uzeli loptu, nedostajalo nam je dubine. Bila su tri dobra trenutka. Stanko Jurić je imao slobodnog Delića, a potom i Jakoliša. Jairo je šutirao preko vrata. Htio bih više takvih situacija. Bradarić je odigrao dobro, njegovim dolaskom imamo stabilitet u sredini. Možda nam je nedostajala prava desetka koja je u stanju to kvalitetno odigrati. Ali, povratkom Mije imamo više opcija.

U kakvom je stanju Bulos?

- Radimo svakodnevno s njim, ali moramo s njim malo pričekati.

U kakvom je stanju travnjak?

- Naši radnici su odradili dobar posao, želimo poboljšati uvjete. Imamo puno utakmica ovaj mjesec, nadam se da će protiv Intera teren biti bolji.

Sada slijede laganije utakmice, barem na papiru?

- Moraš biti na nivou da svakog protivnika pobijediš. Ti pod navodnike laki protivnici su najteži.

Hoće li biti promjena u momčadi?

- Sigurno, imamo veći izbor. Znamo kakvu kvalitetu momčad ima, želimo imati optimalni sastav protiv Intera.

Jeste li na slatkim mukama, prije tri godine niste imali širok roster?

- Svako vrijeme nosi svoje. Način na koji radimo i igramo je na našoj strani. Iznimno me veseli kada vidim da se momčad taktički podiže. U stanju smo mijenjati sustav tijekom utakmice, na fizičkom planu se podižemo. Kada vidim atmosferu svaki dan, to mi daje satisfakciju i sigurnost.

Poruka navijačima?

- Bilo bi lijepo kada bi došle obitelji s djecom. Dat ćemo sve od sebe da budemo pravi. Volio bih da dođu u što većem broju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.