DAMIR BURIĆ Stigla je poruka igrača koji je odigrao katastrofalno, ispričao mi se

Petak, 06. prosinca 2019. 14:07 Napisao/la  Toni Bilić
Damir Burić
Damir Burić

Nakon poraza od Rijeke pred Hajdukom je novi ispit.

U 18. kolu HNL-a bijeli u subotu (17.30) igraju u Zaprešiću.

- Momčad je željna, želi neke stvari korigirati u sljedećoj utakmici. Spremni dočekujemo protivnika, ovo je pravi način da pokažemo pravo lice. Jedva čekamo da utakmica krene. Bilo je razočaranja nakon poraza od Rijeke, dosta mirno, tiho. Svatko je ušao u sebe. Rekao sam momcima da sada trebamo pokazati pravi karakter, kaže trener Damir Burić.

Je li vas netko od igrača bojkotirao protiv Rijeke?

- Nije. Gledao sam utakmicu u tri sata ujutro. Vidio sam da neki od igrača nisu igrali na nekom visokom nivou. Sutra ujutro je došla poruka od igrača koji je odigrao katastrofalno. Ispričao mi se kako je odigrao. Neću reći tko je taj. Treba stajati uz igrače. Svi u svlačionici dišemo kao jedan. Ja sam krivicu uzeo na sebe. Mi smo u zadnjih deset minuta brutalno izgubili. Onda golman koji je branio odlično, dajem mu podršku, okliznuo se u blatu. On je dobar momak, i mislim da smo na dobrom putu što se tiče mladih momaka. Ljubić nije bio tu, za Čolinu niste ni čuli, postao je reprezentativac. Ismajli je reprezentativac Albanije, Simić je češki reprezentativac, Juranović se ozlijedio u reprezentaciji. Treba to respektirati.

Kakva je situacija s ozljedama?

- Juranović neće ići na put. Filip je odradio dio treninga, vidjet ćemo. Jednu utakmicu fali napad, drugu obrana, sada vezni. Nadam se da ćemo i ovaj put naći neko rješenje. Nažalost, protiv Rijeke nismo našli pravo rješenje.

Kako ćete složiti vezni red?

- Protiv Rijeke smo mijenjali tri igrača u obrani. Jedan dio susreta smo bili dobri, a jedan nismo. Mi imamo igrača u veznoj liniji. Igrači koji budu igrali vjerujem da će to nadomjestiti.

Je li imperativ šest bodova u iduće dvije utakmice?

- Nama je stvarno cilj pobijediti u obje utakmice. To je naš cilj. Dat ćemo sve da pobijedimo u oba susreta. Nadam se da ćemo biti pravi, oni koji smo bili na dosta utakmica. Vjerujem u moje momke. Hajduk je igrao napadački i protiv Rijeke. Oni su se branili 45 minuta. Nama je problem da nemamo napadača s realizacijom. Stvorila se određena fama da ne igramo napadački.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.