DAMIR BURIĆ

Ovo nisam doživio nigdje drugdje

Petak, 13. prosinca 2019. 15:18 Napisao/la  Toni Bilić

Ne zna što mu nosi sutra na Poljudu

Damir Burić
Damir Burić Foto: Lario Tus

 Damir Burić u najavi utakmice protiv Istre 1961 odgovarao je na pitanja o svom statusu u situaciji kada se medijski stalno naglašava da je postao bivši trener Hajduka:

- Ja sam profesionalac, radim svoj posao, bez obzira na sve komentare. Meni je totalni fokus na momčad, rad, to se neće mijenjati. Ja ću ostati svoj. To mi još više dajem motivacije da izdržim sve i pokažem momcima kako se s tim nositi.

Ostajete li trener nakon Istre?

- To pitanje ste postavili pogrešnoj osobi.

Što vam je rekao predsjednik Brbić i kakva je sugestija Nadzornog odbora?

- Vjerujte mi nije bilo nikakvih priča, razgovora. Predsjednik Brbić se očitovao, to je sve što je bilo. Ne znam tko dolazi.

Osjećate li da imate podršku u klubu?

- Ako ste gledali cijelu sezonu bilo je svega. Od prvog trenutka je bila neka destrukcija. Pravu šansu od prvog dana kada sam došao u Hajduk nisam dobio, bez obzira na pobjede. Ja nisam osjetio dobrodošlicu, a vi ste vidjeli momčad koja je bila prva, dugo se borila za vrh. Pored svega bilo je bušenja na sve strane. Ja sam to prihvatio kao normalno i tako ću nastaviti.

Tko vas je 'bušio'?

- Ne bih u detalje, vi znate sve. Tko je to i odakle je to.

Je li čaša s vaše strane polupuna ili poluprazna?

- Dotakli smo se maloprije situacije koje su se događale. Kada to sve zbrojimo vidite da tu nedostaje pet, šest bodova. Moramo biti objektivni, nosili smo se s puno nedaća i problema.

Koliko vam smetaju medijski napisi?

- Svakome sam bio na raspolaganju, bio sam maksimalno fer i korektan. Vi možete pogledati jeste li vi bili sa mnom. Najvažnije mi je što mogu sa svakim od vas otvoreno pričati, takav sam bio uvijek. Ovo što sam doživio ovdje u šest mjeseci, nisam doživio nigdje drugdje. Bio sam trener u Bundesligi, u Ligi prvaka. Ne znam kada ćete imati trenera koji se s time može pohvaliti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.