DAMIR BURIĆ Igrači su bili kritični prema sebi, dijelili smo darove kao za Božić i Novu godinu

Petak, 01. studenog 2019. 15:47 Napisao/la  Toni Bilić
Damir Burić
Damir Burić

 

Trener splitskih bijelih Damir Burić najavio je subotnji dvoboj s Goricom, najprije jer govorio o dojmovima nakon poraza od istoga protivnika u Kupu.

- Prvi dan je bio jako težak. Napravili smo analizu i vidjeli koje smo greške radili. Bilo je nevjerojatno puno jednostavnih pojedinačni pogrešaka što je i usmjerilo utakmicu. Moramo koncentraciju držati 95 minuta i moramo odigrati onako kako smo odigrali prvih 45 minuta u kojima protivnik nije ni zapucao na gol. Ako budemo držali koncentraciju preko 95 minuta, onda mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu. Naš nedostatak u posljednjoj utakmici je bio što smo imali dosta situacija, prekida ili povratnih lopti, gdje jednostavno nismo zauzeli njihov šesnaesterac onako kako bismo trebali. Falio nam je instinkt jednoga pravoga napadača koji želi dati gol. Momčad je vidjela te scene, bezbroj situacija gdje smo mogli povesti. Na tome moramo raditi. Radili smo jednostavne greške kod duela, pogotovo u igri na tzv. drugu loptu nakon kojih smo napravili par slobodnih udaraca u blizini šesnaesterca, a jedan takav je rezultirao golom, otvorio utakmicu u smjeru idealnom za Goricu s obzirom da oni stoje jako kompaktno i duboko. Mi smo tu pokušavali probiti, odigrati, ali je jako protiv momčadi koje stoje tako. Sada ćemo, nadam se, imati neke druge opcije te ovu utakmicu što se tiče odlučnosti, zauzimanja šesnaesterca, u tome biti bolji, kaže Burić.

Hoće li doći do promjene formacije?

- Mislim da hoće.

Razmišljate li o promjenama unutar momčadi?

- U svakom slučaju. Mi se nadamo da ćemo imati neke igrače koji su bili ozlijeđeni te da će se vratiti. Neki su igrači dobili udarce, tako da ćemo tu morati prisilno mijenjati. U svakom slučaju, bit će promjena.

Što možete reći o Gorici?

- Ona je pokazala da ima igru na drugu loptu, jako duboku formaciju i izlazak u brzu tranziciju. Kako smo odigrali prvo poluvrijeme, tako moramo odigrati svih 95 minuta. To je formula za uspjeh.

Koliko ćete uspjeti igrače podignuti u kratkom periodu?

- Mi smo vidjeli snimke, momci su isto tako bili kritični prema sebi. Mi smo dijelili neke darove koji se dijele za Božić i Novu godinu. To se ne smije dogoditi. Moramo biti koncentrirani na većoj i boljoj razini, onako kao u prvom dijelu i onda će utakmica ići dobrim tijekom, a onda je vjerojatnost da imamo uspjeh puno veća.

Hajduk ide po pobjedu i tri boda?

- Tako je.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.