DAMIR BURIĆ Gorica je protiv Rijeke zasluženo pobijedila, očekuje nas težak protivnik

Utorak, 29. listopada 2019. 14:05 Napisao/la  Toni Bilić
Damir Burić
Damir Burić Foto: Lario Tus

 

Pred Hajdukom je velikogorički tjedan.

Hajduk će u tri dana dvaput odmjeriti snage s Goricom.

Prvi je susret na rasporedu u srijedu (17 sati) u osmini finala Hrvatskog kupa.

- Očekuje nas kup utakmica u kojoj nema favorita, pravila. Tu se jednostavno ide na pobjedu, neizvjesno je, otvoreno. Gorica je protiv Rijeke odigrala jako dobro i zasluženo pobijedila u gostima. Mi smo poslije utakmice u subotu imali kratki predah, odlučili smo na put voditi sve igrače koji su zdravi. Dvojica igrača ne idu na put, Bašić i Bulos. Svi ostali su zdravi i u kadru za utakmicu. Momčad je izrazila želju da ostanemo u Zagrebu, da budemo zajedno, kako bismo bili još bliži jedni drugima. Čekaju nas dvije bitne utakmice, želimo dati sve od sebe i okrenuti neke stvari koje do sada nisu bile, pogotovo što se tiče gostovanja, kaže trener Damir Burić.

Kakva je Gorica?

- Vidjeli ste susret protiv Rijeke koja je u rangu s nama što se tiče kvalitete. Gorica je pokazala svoju kvalitetu i dobru igru. Očekuje nas težak protivnik. Ali, rekao sam već da je hrvatska liga dobra. Gorica je neugodan protivnik, imaju kontinuitet rada s trenerom Jakirovićem.

Koliko je teško igrati s istim protivnikom u tri dana?

- Naravno da tu nema puno dileme. Trebaš se što prije regenerirati i odabrati najbolji sastav.

U Kupu u kadru može biti 18 igrača?

- Ima dosta igrača koji su dobili udarce, moramo još sačekati, ne bih htio govoriti. Do jučer dio igrača nije trenirao, ali do srijede ima još dosta vremena.

Vremenska prognoza kaže da vas čeka hladno vrijeme?

- Do sada smo mi ovdje imali ljeto, moramo izvaditi zimske jakete. Sad baš dolazi vrijeme prehlada, fibre, moraš paziti, pogotovo kad je organizam umoran. Vitamin, kalcij, C vitamin uzeti na vrijeme. Naša liječnička služba radi na tome, jako smo pažljivi, nastojat ćemo da adaptacija bude što kraća.

U Kupu nema popravka?

- Znamo da je na drugoj strani jak protivnik. Vidjeli smo snimke i uvjerili se koju kvalitetu Gorica ima. Nema iznenađenja, već dati maksimum i ići preko granice. Kup utakmice su uvijek čudesne utakmice, u tim susretima nema kalkulacija. Ali, s druge strane moraš paziti jer znaš da Gorica ima kvalitete; Lovrić, Zwolinski, N'Diaye. Uvijek mi je drago igrati protiv kvalitetnog protivnika jer tada i ti rasteš. Bio bih najsretniji kada bismo sve riješili u 90 minuta, ali ne bih imao ništa protiv i da prođemo u produžecima.

Jeste li vježbali jedanaesterce?

- Nismo.

Prolazak u kupu ili pobjeda u subotu?

- Prolazak u kupu i sva tri boda u subotu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.