Drugi uzastopni poraz u Velikoj Gorici izazvao krizu upravljanja na Poljudu

Nedjelja, 03. studenog 2019. 09:31 Napisao/la  Toni Bilić

Poljud bi mogli napustiti sportski direktor Saša Bjelanović, ali i prvi čovjek Marin Brbić kojega su navijači "uzeli na zub"

Damir Burić
Damir Burić

 

Hajduk je u roku od tri dana dva puta identičnim rezultatom (1:2) poražen u Velikoj Gorici od momčadi Gorice.

Najprije su bijeli u srijedu u osmini finala poraženi u kup-utakmici, da bi u subotu u prvoligaškom nadmetanju izgubili istim rezultatom.

Ispadanje u Kupu dobrano je uzdrmalo ionako "načetog" trenera Damira Burića kojem su navijači nakon neodlučnog sraza u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive počeli skandirali: Buriću, odlazi!

Prvenstveni dvoboj s Goricom za njega je bio "biti ili ne biti".

Još jednom je njegova momčad poražena, teško da će Burić voditi momčad u nastavku sezone.

Čini se da neće samo Burić otići, Poljud bi mogli napustiti sportski direktor Saša Bjelanović, ali i prvi čovjek Marin Brbić kojega su navijači "uzeli na zub" od kako je bio u HNS-u na razgovorima a izvršenim direktorom Marijanom Kustićem.

Da bi izbjegao neugodnosti s navijačima, Brbić nije bio na utakmici Hrvatske i Mađarske koja je odigrana na poljudskoj ljepotici.

Čini se da je trojka "BBB" (Burić - Bjelanović - Brbić) završila svoju misiju u Hajduku.

Nakratko ćemo se dotaknuti prvenstvenog poraza od Gorice.

Manje je bitno je drugi gol domaćina postignut iz zaleđa, najbitnije je da su momci trenera Burića odigrali još jednu lošu utakmicu.

Takvoj igri u velokoj mjeri kumovao je upravo trener na odlasku.

Naime, njegova je nakana bila da ne izgubi u tri dana dvaput od istog protivnika, stoga je u vezni red "natrpao" četri igrača: Nejašmića, Bradarića, Hamzu, Jurića.

Još je jednom potvrdio da ne voli napadački nogomet, u vrhu napada nominalno je bio Brazilac Jairo, iza njega Caktaš.

Na klupi je imao Edouka i Jakoliša, no nije mu palo napamet da ih ubaci u igru.

Defenziva je njegova vodilja!

Posebna priča je vratar Josip Posavec, koji je na kup-utakmici bio krivac za vodstvo domaćina, kada je dobio gol iz slobodnog udarca koji je izveo Lovrić.

Isto se ponovilo na prvenstvenom dvoboju, opet nije dobro reagirao nakon Lovrićeva slobodnjaka.

Dok Posavec prima jeftine pogotke, mladi Ljubić trenira s drugom momčadi iako je je dokazao da mu je mjesto na gol-liniji u prvoj momčadi.

Ljubić je odbio potpisati novi ugovor zbog čega je otpisan.

Istovremeno standardno igra Hamza koji je također odbio potpisati novi ugovor.

Drugi poraz u Velikoj Gorici dobrano je zatresao Poljud, posljedice bi se trebala znati vrlo brzo.

Već se spekulira da bi umjesto Burića na klupu mogao vratiti Igor Tudor, koji je odbio otkaz u Udineseu, kao privremeno rješenje spominje se šef nogometne škole Boro Primorac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.