HNS ODUSTAO OD EURO-a 2020

Ivo Baldasar namjerava HNS tužiti UEFA-i

Četvrtak, 23. siječnja 2014. 13:27 Napisao/la  SC

Iznenađen sam riječima izvršnog predsjednika HNS-a, kaže gradonačelnik Splita

Ivo Baldasar uputio je još jedan dopis Hrvatskom nogometnom savezu i naložio pravnim službama Grada da ispitaju pravne akcije koje mogu pokrenuti protiv saveza. Gradonačelnik Splita kaže da će se zbog ponašanja vodstva HNS-a direktno obratiti UEFA-i.

- Iznenađen sam riječima izvršnog predsjednika HNS-a koji je kazao da on ne vjeruje da mi možemo pobijediti i ako se kandidiramo za jedan od dva nacionalna stadiona. Rekao je da ne vjeruje da Hrvatska može dobiti. Moj zaključak na to je da se nisu ni imali namjeru kandidirati. Strašno je to što netko od vodećih organa takve institucije ne želi niti pokušati. Govorio je o 100 milijuna eura, ali to nema veze. Nama je potrebno do 100 milijuna kuna - govori Baldasar.

Dodaje da je spominjao 100 milijuna eura za Poljud u kontekstu kompletne dogradnje i obnove stadiona po teoriji pokojnog arhitekta Magaša.

- To je bilo poprilično futuristički zamišljeno, s pomičnim krovom koji se spušta, ali realno uređenje Poljuda bi nas došlo između 75 i 100 milijuna kuna i za taj novac Poljud bi idućih 20 godina bio savršen stadion, kaže Baldasar.

Čelnik Splita osvrnuo se na gradnju nogometnog kampa u Sveticama.

- Ponašaju se kao da je to već završena stvar, iako priča još nije ni počela. Da sam ja to ovdje napravio, svi bi mi skočili za vrat. Nemam ništa protiv toga što je to dobio Zagreb, ali me zanima hoće li graditi i ostala četiri regionalna kampa u Hrvatskoj kako što je bilo i planirano, pita se Baldasar.

Inače, Baldsar je reagirao nakon istupa izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića, koji je u jednoj televizijskoj emisiji rekao da Hrvatska odustaje od kandidature za EURO 2020. godine:

Ako nemamo podršku Vlade, ništa od toga. Trenutno, Vlada nije spremna ući u tako nešto. Za obnovu ili izgradnju novog stadiona u Zagrebu ili Splitu treba nam stotinjak milijuna eura, što je enorman iznos i bojim se da će to danas teško netko potpisati ili dati garancije, rekao je Vrbanović

Baldasar se telefonski uključio u televizijsku emisiju i onda u četvrtak sazvao novinare da bi najavio pravnu bitku za domaćinstvo EURO-a 2012. Izgleda da Baldasar ima jamstva Vlade Republike Hrvatske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.