Balakov navratio u Split: Hajduk i Dinamo bi mogli igrati u Bundesligi

Nedjelja, 01. travnja 2012. 17:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Nisam mogao odbiti poziv KSC-a, iako je Hajduk veliki klub, za kojega mnogi znaju u Njemačkoj. Mislim da Hajduk i Dinamo mogu igrati u Bundesligi, rekao je Balakov

Bivši trener Hajduka Krasimir Balakov, kako je i najavio, u noći kada je obznanio da je novi trener Kaiserslauterna, da će 1. travnja doći u Split, održao je obećanje. Nije to bila prvotravanjska šala, Balakov je stigao na "turu pića" sa splitskim novinarima, u neobaveznom ali ugodnom razgovoru pričalo se o svemu i svačemo.

- Nisam mogao odbiti poziv KSC-a, iako je Hajduk veliki klub, za kojega mnogi znaju u Njemačkoj. Mislim da Hajduk i Dinamo mogu igrati u Bundesligi.

Njegov Kaiserslautern u subotu je kod kuće izgubio od HSV-a i nažalost čvrsto je zakovan za posljednje mjesto, teško da se može spasiti od ispadanja, jer do kraja bundesligaškog natjecanja ostalo je još šest kola. No, Balakov je optimista:

- Dokle god postoji i teoretska šansa da ostanemo u Bundesligi, učiniti ćemo sve da to i ostvarimo. Šteta što smo u subotu izgubili od HSV-a, jednom su nam "opalili" po golu, zabili jedan gol vrijedan pobjede. Ima jedan podatak koji i vi znati, moja nova momčad u 18 uzastopnih utakmica nije ostvarila pobjedu, a bez toga nema šanse da ostanemo u ligi.

Ostvrnuo se i na dane, odnosno mjesece provedene pod Marjanom.

- Bila mi je velika čast voditi Hajduka, veliki je to klub. U svojoj dosadašnjoj karijeri prošao sam puno gradova i klubova, ali Hajduk i Split su nešto posebno. Takav ambijent teško se može usporediti sa nekom drugom destinacijom. Već sam ranije kazao da je Split "ludo pozitivan". Drago mi je da je Mišo Krstičević dobio prigodu da vodi Hajduk, to je logična odluka, jer je imao sjajne rezultate s juniorima. Isto tako, znam da navijaći već šest godina, zapravo sada već i sedam, čekaju titulu prvaka. Bez stabilne financijske situacije teško je to ostvariti. Ima Hajduk dobre temelje, niz mladih i kvalitetnih igrača, koji već igraju u prvoj momčadi. Na upravi je da riješi ono najvažnije, financijsku stabilizaciju klub. Ne može se u Njemačkoj dogoditi da igrači ne dobijaju plaću. Oni samo razmišljaju o nogometu, dok nažalost u Hajduku, ali i drugim hrvatskim klubovima, misli igrača su uperene kako će preživjeti, kada će dobiti plaću, a to nije dobro za klub, njih, za hrvatski nogomet...

Balakov se u utorak ujutro vraća u Kaiserslauternu, jer u Splitu mora riješiti neke probleme, a splitske novinare je pozvao da mu se jave, kako bi ih mogao ugostiti u Njemačkoj. Jer, kako je rekao, imao je više nego korektnu suradnju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.