ZDRAVKO MAMIĆ Ja sam te dečke učinio milijunašima, bio sam im poput očeva!

Petak, 20. srpnja 2018. 20:44 Napisao/la  SC

Imam vremena razmišljati o životu, što sam napravio, jesam li negdje pogriješio, što sam još mogao. Međutim, tužno je da ne mogu uživati u nečemu što sam stvarao, kaže Mamić

Zdravko Mamić tijekom razgovora za Dnevni avaz
Zdravko Mamić tijekom razgovora za Dnevni avaz

Zdravko Mamić u razgovoru za Dnevni avaz iznio je svoje viđenje uspjeha hrvatske reprezentacije:

- U Dinamu sam 48 godina. Nazivali su me najmoćnijim čovjekom u hrvatskom nogometu. Valjda i ja imam neke zasluge u uspjehu reprezentacije. Iako vidim da me ne spominju. Međutim, neosporno je da je ovo kulminacija našeg uspjeha kroz baze koje smo napravili. Pa ja sam djecu poput Modrića, Lovrena, Kovačića i Ćorluku doveo kao izbjeglice iz Bosne i Hercegovine. To su neosporne činjenice. Vidite, ja sam te dečke učinio milijunašima. Bio sam im poput očeva. Međutim, nitko ništa. Svi nekome zahvaljuju. Mene nitko ne spominje. Nitko ne spominje ni Šukera, ni Mamića. Moram biti iskren i kazati - prisutan je strah. Ne smije nas se hvaliti jer bi pojedinci bili izvrgnuti napadima. Ne mogu iz ove kože. Ovdje se sada mogu posvetiti sebi. Imam vremena razmišljati o životu, što sam napravio, jesam li negdje pogriješio, što sam još mogao. Međutim, tužno je da ne mogu uživati u nečemu što sam stvarao. I zaista sam tužan zbog toga. Amar Osim priča o mojim zaslugama, priča Zlatko Zahovič, koji se ne može načuditi da Hrvatska ne da priznanja Mamiću. Svi me zovu. Džajić me zove. Svi me zovu i čestitaju, rekao je Mamić.

Dotakunuo se Miroslava Ćire Blaževića:

- Volim ga, ali u ovoj mojoj situaciji nije se ponio korektno jer zna što je i kako radio Mamić. On je radio sve samo da navuče bijes medija i politike na mene. Nisu to bili komplimenti, nego naguravanje na mene. Isto sada to radi. Nikada nije rekao da je ovaj uspjeh reprezentacije plod Zdravka Mamića. On ne može preboljeti da nije broj jedan i ne može se s tim pomiriti. Nije korektan ni prema Šukeru, govori Mamić.

Pojasnio je svoj odnos sa Zlatkom Dalićem:

- Sve što je napisano o mojem odnosu s Dalićem je laž. I nije točno da sam ga ja postavio. Njega je doveo Šuker i to je istina. Meni je drago zbog njega. Drago mi je zbog reprezentacije. Nisam ga doveo, ali se ispostavilo da se nisam tome protivio, što je točno. Nije ni istina da sam tražio njegovu smjenu nakon turneje u Americi, kazao je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.