UEFA smatra da se neće početi igrati prije svibnja, klubovi u HNL-u moraju odigrati deset kola

Nedjelja, 15. ožujka 2020. 17:00 Napisao/la  SC

Kada bi se utakmice 27. kola odigrale tijekom prvoga vikenda mjeseca svibnja, HNL sezona završila bi tek u srpnju ako bi se igralo samo vikendima

UEFA smatra da se neće početi igrati prije svibnja, klubovi u HNL-u moraju odigrati deset kola
Foto: Lario Tus

Prema procjeni vodećih ljudi UEFA-e, sezona se neće nastaviti prije početka svibnja!

Procjena je donesena nakon konzultacija s epidemiolozima, pandemija koronavirusa u Europi još uvijek nije dosegnula vrhunac, a kamo li da je počela jenjavati.

Situacija je manje-više slična u većini europskih zemalja, Italija je postala žarište iz kojega se koronavirus brzo proširio kontinentom.

UEFA smatra da se problem pandemije ne može promatrati parcijalno, odluke koje se trebaju donijeti na sastanku u utorak treba promatrati u kontekstu spomenutih procjena.

Na sastanku će sudjelovati svih 55 članica UEFA-e.

Ako se procjene obistine, u HNL-u do kraja sezone trebao odigrati 10 kola.

Kada bi se utakmice 27. kola odigrale u prvom vikendu mjeseca svibnja, HNL sezona završila bi tek u srpnju ako bi se igralo samo vikendima.

Samo pod uvjetom da igra u ritmu dva kola u jednom tjednu, sezona bi mogla završiti prije 12. lipnja, kada je zakazan početak Europskog prvenstva 2020. godine.

Čak bi preostalo vremena tijekom jednog vikenda odigrati Final Four završnice kupa.

Ako se sezona nastavi u svibnju, ne postoji regularna mogućnost da se u najvećim europskim ligama sezona završi do 12. lipnja.

Konkretno, klubovi u španjolskom prvenstvu moraju odigrati još 11 kola, najbolji među njima moraju odigrati završnice nacionalnog kupa i europskih natjecanja.

Uoči sastanka u utorak jasno je da će UEFA morati mijenjati kalendar natjecanja ako želi da nacionalna prvenstva završe regularno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.