Udruga prvoligaša za sada ostaje želja Hajduka, novi sastanak zakazan za rujan

Petak, 12. srpnja 2019. 23:59 Napisao/la  SC
Udruga prvoligaša za sada ostaje želja Hajduka, novi sastanak zakazan za rujan

 

Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, dopredsjednik Saveza Robert Markulin, tajnik Saveza Vladimir Iveta i povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni sastali su se s predstavnicima prvoligaških klubova.

Sastanak je održan na zahtjev Hajduka, a tema je bila ponovno osvnivanje Udruge prvoligaša kao samostalne pravne osobe.

Zaključeno je da do sljedećeg sastanka u rujnu klubovi predlože način na koji je klubovi zajednički djelovati.

Udruga prvoligaša ukinuta je zbog toga što nije ostvarivala dostatne prihode od tv-prava i sponzora, godišnji budžet od samo desetak milijuna kuna bio je taman dovoljan za podmirivanje troškova održavanja uduge.

Klubovi od takve uduge nije imali nikakve financijske koristi.

- Predstavili smo prijedlog i iznijeli jasne i čvrste argumente. Zaključak svih je da aktualno stanje nije dobro, međutim neki smatraju da i dalje trebamo funkcionirati unutar HNS-ova sustava. Hajduk s druge strane traži profesionalizaciju jer bismo jedino s neovisnim menadžmentom mogli u potpunosti iskoristiti golemi i očiti potencijal nacionalne lige. Cilj nam nije međusobno preglašavanje, već pronaći zajednički interes za svih deset klubova. Stoga će nakon ovog sastanka svi klubovi unutar sebe odraditi dodatne razgovore, analizirati naše argumente te ćemo ponovno sjesti početkom rujna i čuti mišljenja i prijedloge svih. Na trećem sastanku ćemo i glasovati, rekao je Hajdukov dopredsjednik Luka Jakobušić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.