U državi koja 2020. godine predsjedava EU prvi reprezentativni stadion grade Mađari

Petak, 29. studenog 2019. 11:06 Napisao  I. V.

Andrej Plenković u Osijeku  stajao uz Viktora  Orbana, dok je mađarski premijer hrvatskim medijima objašnjavao ulaganja u NK Osijek

U državi koja 2020. godine predsjedava EU prvi reprezentativni stadion grade Mađari

 

Mađarski premijer Viktor Orban odlučno odbija da mađarska vlada financira uspjehe NK-a Osijek!

- Mi pomažemo  kampove za djecu svugdje gdje možemo, profesionalni nogomet i investicije u stadion su privatna ulaganja, kazao je Orban u televizijske kamere tijekom posjeta Osijeku, gdje se između ostalog sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Orbanova izjava na tragu je mađarskog inicijalnog ulaganja od čak 3,3 mil. eura u klupski kamp izgradnja kojega će stajati oko 8 mil. eura.

Triput manje nego što je Gabrielea Volpija stajala izgradnja kampa na Rujevici, gdje je za nešto manje od 25 mil. eura izgrađen hibridni stadion od cca. 5000 gledatelja.

NK Osijek istobodno gradi stadion kapaciteta 13.000 gledatelja, zatvorena je financijski konstrukcija vrijedna cca 40 mil. eura.

Gradnja se financira iz vlastitih prihoda uz donaciju mađarske vlade posredstvom programa ulaganja u prekogranična područja kojima Orban ulazi u nogometne klubove u Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj.

Radovi se odvijaju prema planovima, Orbanov posjet jamstvo je da će stadion biti izgrađen u zadanim rokovima do kraja 2020. godine.

Andrej Plenković u Osijeku je stajao uz Orbana, dok je mađarski premijer hrvatskim medijima objašnjavao ulaganja u NK Osijek.

Za državu koja će 2020. godine predsjedavati Europskom unijom sramotno je da će iste godine prvi reprezentativni stadion u Hrvatskoj biti izgrađen zahvaljujući Mađarskoj.

Hrvatska od osamostaljenja kroz državne fondove nije uložila ni lipe u nogometnu infrastrukturu, niti je pronašla model kojima bi potaknula izgradnju infrastrukture.

Vlasnici stadiona su gradovi među kojima je jedino Grad Zagreb kreditno sposoban podnijeti financijska opterećenja izgradnje novog stadiona.

Unatoč tome, gradnja nacionalnog stadiona u metropoli još uvijek se svodi na projekcije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.