HNS SLUŽBENO POTVRDIO

VAR spreman za upotrebu na proljeće

Petak, 06. prosinca 2019. 09:46 Napisao/la  SC

Educirano 11 pomoćnih video sudaca

Ivan Bebek i Domagoj Vučkov
Ivan Bebek i Domagoj Vučkov

 

Hrvatski nogometni savez (HNS) na službenoj stranici objavio je vijest da je ispunio sve obveze potrebne za početak korištenja sustava VAR u hrvatskom nogometu.

Hrvatski nogometni savez završio je sa svim aktivnostima i edukacijom sudaca u svrhu uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koja se financira kroz program FIFA Forward.

Educirano je 11 pomoćnih video sudaca (VAR), 13 pomoćnih VAR-a (AVAR), 16 sudaca za suđenje utakmica uz sustav VAR te pet tehničara.

Ante Kulušić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i projekt-menadžer VAR-a za Hrvatsku, uputio je svu završnu dokumentaciju, uključujući i zahtjev za izdavanje dozvole za natjecanje (competition permission request) Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB) i Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA).

Time su ispunjene sve obveze Hrvatskog nogometnog saveza potrebne da bi se započelo s korištenjem tehnologije VAR u hrvatskom nogometu.

VAR bi se trebao početi koristiti u nastavku prvenstva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.