Nakon Cedevite u Sloveniju bi mogao preseliti jedan hrvatski nogometni klub

Petak, 05. srpnja 2019. 17:38 Napisao/la  SC

Nezadovoljni odlukom županijskog saveza, čelnici NK-a Vučetinec, kluba iz Druge međimurske lige, namjeravaju preseliti klub preko granice

Nakon Cedevite u Sloveniju bi mogao preseliti jedan hrvatski nogometni klub
Foto: www.24sata.hr

 

Nakon što je Cedevita preselila u Sloveniju, uskoro bi isto mogao učiniti prvi hrvatski nogometni klub.

Čelnici NK Vučetinec, nižerazrednog kluba iz Druge međimurske lige, namjeravaju preseliti klub preko granice!

Igrači Vučetinca igraju nogomet zbog gušta za razliku od profeionalaca Cedevite, donedavno ponajbolji hrvatski klub fuzijom s ljubljanskom Olimpijom nastavlja natjecanje u ABA ligi.

Ništa preseljenje u Sloveniju ne bi bitno promijenilo u životima nogometaša Vučetinca, koji su prošle sezone ostvarili plasman u Drugu međimursku ligu.

Prema prijedlogu Međimurskog nogometnog saveza, Vučetinec je smješten u Drugu međimursku ligu Skupina A, iako su im geografski bliži klubovi u Drugoj međimurskoj ligi Skupine B.

Čelnici Vučetinca nezadovoljni su odlukom saveza:

- Koji je smisao svega toga? Nećemo moći igrati susjedske derbije, neće biti nogometnih fešti, a ni gledatelja. Našim navijačima i igračima bit će dalek put na gostovanja, na domaćim utakmicama neće biti publike. Mi smo klub koji igra je utemeljen da igra općinske derbije, prenosi portal 24sata razmišljanje čelnika Vučetinca.

Čelnici Vučetinca prvotno su htjelo odustati od natjecanja, a onda su odlučili preseliti u Sloveniju:

- Imamo dobre odnose sa slovenskim klubovima s kojima igramo prijateljske utakmice. Nedavno smo bili gosti na turniru u organizaciji NK Panonija iz Gaberja, klubu koji je na jesen bio u Vučetincu. Ne riješi li se situacija povoljno za nas, u sljedećih desetak dana, imat ćemo osnivačku skupštinu u Sloveniji i tamo ćemo preseliti klub. Igrači će se registrirati u Sloveniji, tvrde iz kluba.

Inače, Izvršni odbor međimurskog nogometnog saveza odlučio je da se klubovi oko sastava drugih međimurskih liga dogovore sami!

Vučetinec je procijenio da će se lakše dogovoriti sa slovenskim klubovima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.