RIJEKA - LOKOMOTIVA Rožmanu na znanje, isti igrači smijenili su Keka i Bišćana prije nego što su zašutjeli zbog nečiste savjesti

Nedjelja, 06. listopada 2019. 11:50 Napisao/la  Igor Vranić

Rožman će od prve utakmice na Rujevici raditi u pozitivnoj atmosferi za razliku od Bišćana kojemu je sudbina u Rijeci bila izvjesna u prvoj krizi

RIJEKA - LOKOMOTIVA Rožmanu na znanje, isti igrači smijenili su Keka i Bišćana prije nego što su zašutjeli zbog nečiste savjesti

 

Nogometaši Rijeke večeras (19) na Rujevici prvi put jednu utakmicu igraju u sasvim drugačijem ozračju nego u zadnjih godinu dana!

Bivši trener Igor Bišćan debitirao je na klupi Rijeke u 11. kolu prošle sezone u Zaprešiću, otada Armade nije bilo na Rujevici.

Simon Rožman prvu utakmicu na Rujevici vodi u 11. kolu, Armada se vraća na sjevernu tribinu.

Rožman će od prve utakmice na Rujevici raditi u pozitivnoj atmosferi za razliku od Bišćana kojemu je sudbina u Rijeci bila izvjesna u prvoj krizi.

Kriza se dogodila zbog pada kvalitete igre u HNL-u, momčad ni približno nije igrala na optimalnoj razini.

Stjecajem okolnosti, Rožmanov dolazak poklopio se s povratom najskupljih igrača (Čolak, Pavičić), koji su duže izbivali zbog ozljeda i još uvijek nisu u optimalnom stanju.

U optimalnom fizičkom stanju očigledno nisu ni igrači (Gorgon, Puljić...), koji su u natjecateljskom procesu još od utakmica protiv Genta što baca drugačije svjetlo na teze o pretreniranosti momčadi u mandatu bivšega trenera.

Puno je bliže istini dijagnoza fizičkog stanja koju je Rožman iznio u najavi utakmice protiv Lokomotive, kada je istaknuo da mu je primarni cilj u idućoj stanci dignuti tzv. kvalitetu trke.

Tek nakon toga može se dignuti intezitet u duelima u kojima do izražaja dolazi prirodna doza agresivnosti koju su ovi isti igrači iskazivali još u mandatu Matjaža Keka prije nego što su ga smijenili.

Rožmanu na znanje, isti igrači smijenili su Bišćana prije nego što su odlučili zašutjeti zbog nečiste savjesti.

O igračima Rijeke sve se zna još od Kekova mandata, o odnosu Armade i Damira Miškovića također se sve zna otkada je Bišćan postao izbornik U-21 reprezentacije, a Renato Pilipović njegov pomoćnik.

Jedina nepoznanica je Rožmanovo promišljanje nogometa i momčadi koja prema individualnoj kvaliteti u HNL-u podređeno jedino može igrati u utakmicama protiv Dinama u Maksimiru.

Otkada se vratila Armada, ni Dinamo na Rujevici više nije u prednosti.

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 15 25
2 HNK Hajduk Split 13 24
3 HNK Rijeka 8 22
4 NK Osijek 7 20
5 NK Lokomotiva -1 16
6 HNK Gorica -2 15
7 NK Istra 1961 -7 10
8 NK Varaždin -10 10
9 NK Slaven Belupo -15 10
10 Inter Zaprešić -8 8