Zadar iz Kupa izbacio sudionika Lige prvaka, Ante Čačić ne razmišlja o ostavci

Utorak, 30. listopada 2012. 19:17 Napisao/la  ZG

Zadar ga je “poklopio” baš nekako u trenucima kad je nervozno i nezaustavljivim decibelima pojašnjavao da Dinamo ne može nauditi ni PSG-u, ni Portu niti kijevskom Dinamu, “poklopio” ga je baš u trenucima kad je nizao podatke o proračunima europskih suparnika, do iznemoglosti “mantrao” o tome da je njegova momčad uljez u Ligi prvaka, da je riječ o drugoj dimenziji natjecanja… I što sad?!

   Nakon svega ga je izbacio - Zadar! Proračun zadarske momčadi također ne možemo uspoređivati s Dinamovim, maksimirska je momčad za zadarske uljeze druga dimenzija i nemoguće je očekivati da Zagrepčanima otrgnu koji bod…

Tako bi to valjda vrijedilo po Čačićevim kriterijima. Upravo zbog takvih, usiljenih alibija u Ligi prvaka, upravo zbog načina na koji ih predstavlja u javnosti, bilo bi pristojno da Čačić nakon zadarske lekcije ponudi ostavku. No, to mu nije ideja…

- Ne razmišljam o mogućim posljedicama, ali jasno mi je da ovakve utakmice donose razne situacije. Ja ne razmišljam o podnošenju ostavke, provukao je Dinamov trener.

- Ovo mi je najteži trenutak u karijeri. Kup je pokazao svoju hirovitost za. Objektivno, izgubili smo protiv momčadi koja nam nije ni blizu. Kad vidim kako se razvijala utakmica, ne mogu vjerovati da ne idemo dalje. Kao trener snosim odgovornost kad utakmicu izgubimo na ovakav način. Dominirali smo, stvorili dva pogotka prednosti, a onda sve prosuli u zadnjim minutama. Nemam prave riječi kojima bih opisao u kakvom sam sad stanju. Još uvijek ne mogu shvatiti kako smo uspjeli gotovu utakmicu pretvoriti u poraz. Skupo smo platili sve svoje pogreške. Ovaj je rezultat razgolitio mnogo toga, dodao je Čačić.

   Kako se bližila 90. minuta, iz lože se do terena spustio i sam Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić. Tijekom prekida je pozvao Domagoja Vidu i Sammira, koji su se došetali do njega, a gazda ih očinski zagrlio i nešto došapnuo.

- Zdravko im je samo pružio potporu i poručio im da daju sve od sebe. Bio je vrlo poticajan. Svi koji su oko kluba ‘igraju’ i proživljavaju naše utakmice, rekao je Čačić.

No, zato je kliktao Čačićev zadarski kolega Ferdo Milin.

- Ostao sam bez riječi nakon ovako šokantne utakmice. Pohvalio bih dečke koji krvavo rade već mjesec dana. Na Dinamovu žalost, sad im se sve vratilo. Ovo je san za sve nas, u gostima smo izbacili klub koji igra u Ligi prvaka! Stvarno ne znam što bih još rekao. Nadam se da će ‘šjor’ Bepo izvaditi karticu na povratku kući!, rekao je Milin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.