SENZACIJA U KUPU

Zadar u produžecima eliminirao Dinamo

Utorak, 30. listopada 2012. 17:51 Napisao/la  SC

Utakmice 1/8 Kupa: Dinamo - Zadar 2:3, Zagreb - Zelina 1:2

1/8 Kupa Hrvatske

DINAMO – ZADAR 2:3

Stadion Maksimir. Gledatelja: 500

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

Strijelci: 1:0 Beqiraj (43), 2:0 Čop 45, 2:1 Perica (83), 2:2 Perica (86), 2:3 Ivančić (98)

DINAMO: Kelava, Puljić, Ibanez, Vida, Calello, Sammir, Vrsaljko, Carrasco (56 Krstanović), Alispahić, Beqiraj (71 Tomečak), Čop

ZADAR: Gluić, Vasilj, Sarić, Šimurina, Gržan, Jerbić, Tokić (37 Begonja), Perica, Prahić, Heister (68 Banović), Muić (58 Ivančić)

Nogometaši Zadra ostvarili su jedan od najvećih uspjeha u ranijoj klupskoj povijesti eliminiravši Dinamo u 1/8 Kupa u produžecima utakmice odigrane u Maksimiru.

Do 83. minute ništa nije slutilo senzaciju, Dinamo je vodio 2:0 pogocima Beqiraja i Čopa iz prvog poluvremena. A onda je Perica u samo tri minute postigao dva pogotka i izjednačio rezultat što je značilo produžetke.

Novi šok uslijedio je u 98. minuti kada je napadač Zadra iskoristio slabosti u modroj obrani i postigao vodeći pogodak za Zadar.

Dinamo je do kraja utakmice pritiskao, na teren se u jednom trenutku spustio i Zdravko Mamić, koji je pokušao ohrabriti igrače ali senzaciju nije mogao spriječiti. Najslabija prvoligaška momčad zasluženo je eliminirala Dinamo.

ZAGREB – ZELINA 1:2

Stadion NK Zagreb. Gledatelja: 500

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1:0 Abdurahimi (20), 1:1 Mesec (30), 1:2 Fuček (74)

Žuti kartoni: Djengoue, Abdurahimi, Mitrović (Zagreb), Mesec, Šimek (Zelina)

ZAGREB: Vidaković, Djengoue, Pavlović, Nadarević, Bevab (82 Cindrić), Abdurahimi, Mitrović, Trepšić (46 Handžić), Štiglec, Štrok, Vojtuš (46 Jurendić)

ZELINA: Kranjčec, Melnjak, Kotarski, Krezo, Mesec, Fuček (90 Nikolić), Gluhak, Šimek, Kristić, Grgec (52 Kiš), Brlečić (72 Trojak)

Nogometaši Zagreba produbili su krizu rezultata i odnosa ispadanjem u Kupu. Drugoligaš Zelina igrao je pametnije i svrsihodnije, poglavito u drugom dijelu kada je Zagreb prividno dominirao dok su gosti čekali i dočekali priliku iz koje je Fuček u 74. minuti odlučio pobjednika - 1:2. Fučekov udarac skrenuo je Štiglec, vratar Vidaković nije imao šanse.

Zagreb je poveo pogotkom Abdurahimija u 20. minuti nakon asistencije glavom Mitrovića 1:0. U trenucima premoći Zagreba gosti su izjednačili pogotkom Meseca u 30. minuti, koji je iskoristio ubačaj zdesna i pogodio cilj – 1:1.

Tandem na klupi Zagreba Mario Cvitanović – Leonard Bisaku neće dugo trajati nakon odlaska Luke Bonačića, prema svemu sudeći momčad Zagreba protiv Rijeke trebao bi voditi Dražen Madunović.

 
 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.