RIJEKA U POLUFINALU

Riječka momčad izdržala nalete Dinama i bure

Srijeda, 05. veljače 2020. 19:06 Napisao  I. V.

Trener Simon Rožman ostvario najveću pobjedu u karijeri, prvi put u njegovu mandatu riječka momčad dobro se postavila nasuprot najbolje hrvatske momčadi

Slavlje na Rujevici
Slavlje na Rujevici Foto: Andrej Turina

Hrvatski Kup - utakmica četvrtfinala

RIJEKA - DINAMO 1:0

Stadion Rujevica. Gledatelja: 4257

Sudac: Igor Pajač (Zelina) 7

VAR sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelac: 1:0 Čolak (16)

Žuti kartoni: Lepinjica (20), Leovac (73), Acosty (84), Dilaver (84), Perić (87), Smolčić (90), Čolak (90+1)

RIJEKA: Pandur 6,5, Escoval 6,5, Velkovski 7, Smolčić 6,5, Tomečak 6 (90+2 Raspopović -), Lepinjica 6, Halilović 6, Lončar 6,5 (75 Acosty -), Štefulj 6,5, Andrijašević 6, Čolak 7

DINAMO: Livaković -, Stojanović 6, Perić 5,5, Dilaver 6, Leovac 6 (77 Ćuže -), Moro 5,5, Gojak 6, Majer 5,5 (64 Gavranović -), Oršić 6, Kadzior 6 (71 Hajrović -), Petković 6

Nogometaši Rijeka ostvarili su plasman u polufinale Kupa nakon što su u četvrtfinalu eliminirali Dinamo pogotkom Antonijom Čolaka u 16. minuti.

Trener Simon Rožman ostvario je najveću pobjedu u karijeri, pobjeda protiv Dinama nosi njegov potpis!

Rožman je napokon rezonski zatvorio jednu utakmicu protiv Dinama, prvi put u njegovu mandata riječka momčad dobro se postavila nasuprot najbolje hrvatske momčadi.

Rožman je prvi put posložio igru s trojicom središnjih braniča (Velkovski, Escoval, Smolčić), na bokovima su prostor otvarali i zatvarali Tomečak i Štefulj, koji su u obrani zatvarali središnji blok s Lepinjicom, Halilovićem i Lončarom.

Najvažnije, najmanje osmorica igrača Rijeke održavali su plitki raspored na ulazu u svoju trećinu, malo su slobodnog prostora imali gostujući napadači.

Kada se tako smanji prostor, sve se svede na bliske kontakte!

Budući da su igrači Rijeke iskazali potrebnu razinu agresivnosti, igrači Dinama pretežito su ležali po travi nakon duela.

U 19. minuti Oršić je ubacio slijeva, Smolčić je u padu nespretno zahvatio loptu glavom koja se odbila idealno Petkoviću na drugu vratnicu, napadač Dinama udarcem glavom loptu je poslao pokraj praznih vratiju.

Bila je to jedina prilika Dinama u prvom dijelu koja se dogodila više zbog tehničke nego taktičke pogreške, što najbolje ilustrira igru Rijeke u obrani.

Uzalud Dinamu prevlast u posjedu lopte (60/40), vratar Pandur na početku karijeru imao je privilegiju jedno poluvrijeme utakmice protiv Dinama stajati bez posla.

Nije mu bilo lako zbog jake bure, koja je osujetila igru dugačkim pasovima i natjerala obje momčadi igrati po travnjaku.

Što se tiče napada, u nekoliko brzih transformacija igrači Rijeke pokazali su da znaju igrati na širokom prostoru, za nešto više od nekoliko ozbiljnih prijetnji nedostajalo je malo više dubine i zadnji pas.

U 16. minuti Lončar i Štefulj stvorili su višak na lijevom boku, Štefulj je idealno ubacio s boka, Perić je zakasnio, a Čolak udarcem glavom sa sedam metara svladao Livakovića - 1:0.

U drugom dijelu riječka je momčad igrala protiv Dinama i jake bure.

Treba naglasiti da bura nije bila ni saveznik Dinama igrači kojega nisu mogli uspostaviti protok lopte

Puno je važnije bilo da je riječka momčad zadržala koncentraciju i zbijeno kontrolirala (među)prostore u kojemu je posebno opasan Petković.

Dinamo je očekivano pojačao pritisak, riječka je momčad drugo poluvrijeme provela u svojem kaznenom prostoru, samo jednom (Štefulj 71) je uspjela organizirano odigrati kontru.

U 64. minuti Kadzior se našao na rubu kaznenog prostora u otvorenoj poziciji za udarac, loptu je silovito poslao preko vratiju!

Bila je to jedina izgledna prilika Dinama! ¨

Sve ostalo što je Dinamo uradio svelo se na ubacivanja s poludistance ili iz kuta, koja su mogla biti kobna samo slučajnom pogreškom zbog bure.

Igrači Rijeke u duel-igri izgledali su toliko dominantno da Dinamo nema za čime žaliti.

Fotogalerija Andrej Turina

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.