KUP: RIJEKA - SLAVEN BELUPO Matjaž Kek: Neću se baviti drugima, jedva se čeka moja pogrešna riječ

Ponedjeljak, 14. ožujka 2016. 13:40 Napisao/la  SC

 Sve ekipe koje dođu tako daleko imaju isti cilj, mi znamo kakav nam protivnik dolazi, igrali smo ove godine s njima, kaže Kek

U utorak će od 18 sati na Rujevici početi prva utakmica polufinala domaćeg nogometnog kupa u kojoj se sastaju Rijeka i Slaven Belupo. Nakon Bednje iz Beletinca, Opatije i Lokomotive, pred izabranicima Matjaža Keka najteži je ispit u ovome natjecanju. Trofej pobjednika kupa posebno je drag Riječanima, do sada su ga od hrvatske samostalnosti osvajali u tri navrata. Uz njih i sastav iz Koprivnice u natjecanju su ostali još i najljući rivali, Dinamo i Hajduk koji se na Poljudu sastaju u srijedu. Rijeka u dvoboj ulazi nakon pobjede u Puli (1:0) u prošlom prvenstvenom kolu.

- Jasno da je prisutna želja da se u dvije utakmice prođe u finale kupa. Sve ekipe koje dođu tako daleko imaju isti cilj, mi znamo kakav nam protivnik dolazi, igrali smo ove godine s njima. Činimo sve da nakon ove vrijedne pobjede u Puli pripremimo igrače i da odaberemo one koji će moći odgovoriti zahtjevima te utakmice. Veseli nas fantastična atmosfera iz Pule, željeli bi da nam i sutra Rujevica bude veliki plus, ta energija koja će nas gurati naprijed, kaže trener Matjaž Kek.

On na raspolaganju za susret neće imati Leonarda Zutu zbog tri žuta kartona, u nedjelju nije trenirao Bekim Balaj zbog udarca zadobivenog u Puli. Trojac otprije ozlijeđenih (Kajević - Lešković - Vešović) na dobrom je putu za potpuni oporavak, ali još uvijek ne konkurira za sastav. U izostanku makedonskog lijevog braniča nastupit će Mateo Bertoša koji s razlogom nije bio u zapisniku utakmice u Puli.

- Bertošu nismo vodili u Pulu iz razloga da u Rijeci napravi kvalitetan trening zbog nastupa u utorak. Sve je bilo po dogovoru, bezrezervno stojim iza obojice (Zuta, Bertosa, op.a.). To su igrači koji igraju za klub sa srcem, a meni su posebno dragi takvi igrači. Uz Bertošu postoje još neke varijante, ali za sada je on taj koji će istrčati, kazao je Kek.

Najavio je strateg Riječana još neke promjene u odnosu na sastav iz Pule. O njima, kao i uvijek - tajanstveno.

- Već sam nekoliko puta rekao da je to stvar svlačionice i treninga. Prije utakmice u Puli procijenio sam da Gavranovićev trening nije bio dovoljan u vezi nastupa, a to su stvari koje se odmah vide kada se s igračima provodi svaki dan. Što se Gavranovića tiče, vidjet ćemo kako će reagirati na zadnjem treningu, nismo mogli puno trenirati zbog vjetra.

U tri ovosezonska ogleda sa Slaven Belupom upisana su tri remija. Od toga, dva na Rujevici (3:3, 1:1), jedan ljetni i jedan zimski. Ta činjenica dodatno motivira Keka i njegove pulene.

- Naša deviza od početka prvenstva jest u tome da želimo biti bolji od protivnika u svakoj utakmici. Koncentracija, želja za kvalitetnom igrom i pravljenjem dobrog temelja za uzvrat postoje. Što se prijašnjih rezultata tiče, i pozitivne i negativne serije su zanimljive navijačima, medijima i gledateljima, kaže Kek.

Na novinarska pitanja oko utakmice Dinama i Lokomotive te o HNL-terenima nije htio odgovarati u širem smislu.

- Mislim da smo na press-konferenciji prije utakmice Rijeka - Slaven Belupo. Neću se baviti drugima, jedva se čeka neka moja pogrešna riječ. Razmišljam samo o svojoj ekipi koja sada pokazuje jedno veliko zajedništvo i želju za pravim rezultatom, želju da napravi pravi pomak u igri. Što se tiče svega ostaloga, ako želimo bolju ligu, onda moramo stvoriti uvjete za nju. Trebamo vjerovati jedno drugome, ne izigravati poštenje s figom u džepu pa će sve valjda biti bolje, kaže Kek.

Sudi Mario Zebec, arbitar koji je u rujnu 2014. godine u Gradskom vrtu (pobjeda 1:0, Jugović, op.a.) isključio Keka. Ali, Zebec je sudio i lanjski uzvrat polufinala u kojem su Rijeka i Dinamo odigrali bez pogodaka.

- Nisu me već dugo suci isključili, ne dajem im povoda za to. Što se Zebeca tiče, ima FIFA-in znak na prsima koji znači i neku kvalitetu, ali i odgovornost. O sucima ne bih govorio previše, znam samo da u Puli nije bilo nekih repova pa bih volio da tako ostane. Ako će glavna tema poslije svakog kola biti sadržaj Oka sokolovog, onda će taj put do jedne kvalitetne lige trajati malo dulje, zaključio je Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.