POLUFINALE KUPA Rijeka treći put u povijesti ima priliku dvije sezone zaredom osvojiti Kup, večeras traži prolaz u sedmi finale

Nedjelja, 31. svibnja 2020. 12:14 Napisao  I. V.

Večerašnja utakmica između Rijeke i Osijeka ulazi u povijest zbog neizvjesnosti koja se nikada u povijesti kupa nije dogodila

Rijeka brani Kup
Rijeka brani Kup Foto: Lario Tus

Nogometaši Rijeke večeras (20.15) na Rujevici igraju polufinalnu utakmicu protiv Osijeka.

Utakmica ima poseban sociološki značaj.

Zadnja utakmica na Rujevici odigrana je 8. ožujka, Rijeka i Hajduk (2:0) utakmicu 26. kola igrali su pred 7326 gledatelja!

Iako se utakmica protiv Rijeke i Osijeka večeras igra pred praznim tribinama, natjecateljski nogomet napokon se vraća u Rijeku čime je ostvarena pobjeda u borbi protiv koronavirusa.

Sportski značaj utakmice ne treba naglašavati, motivi su veći od Učke!

Rijeka brani Kup, treći put u povijesti ima priliku dvije sezone zaredom osvojiti Kup (1978 - 1979, 2005 - 2006, 2019 - ?)

Nakon što je u četvrtfinalu eliminirala Dinamo, Rijeka se objektivno prometnula u favorita završnice Kupa.

Rijeka je do sada 12 puta igrala u polufinalu Kupa, šest puta igrala je finale, pet puta osvojila je Kup.

Večerašnja utakmica između Rijeke i Osijeka ulazi u povijest zbog neizvjesnosti koja se nikada u povijesti kupa nije dogodila.

Obje momčadi igraju prvu natjecateljsku utakmicu nakon bezmalo tri mjeseca stanke, ni treneri ne mogu znati kako će stožerni igrači večeras reagirati:

- Rijeka ima jako dobar napadački potencijal, no valja istaknuti da je prije ove prisilne stanke, defenzivno izgledala vrlo sigurno. Imamo i mi svojih aduta, sigurno da imamo i kvalitetu za dobru prezentaciju i ostvarenje svojih želja i ciljeva, poručio je riječkim nogometašima i stručnom stožeru trener Osijek Ivica Kulešević uoči utakmice.

Lokomotiva je pobijedila Slaven Belupo i ostvarila plasman u finale koje se igra 1. kolovoza u Šibeniku.

Protiv koga će Lokomotiva u finalu igrati saznat ćemo večeras.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.