LOKOMOTIVA - RIJEKA (16) Mario Tokić: Sviđa mi se kako Kek radi, čini mi se da je složio momčad po svom guštu

Utorak, 29. studenog 2016. 11:17 Napisao/la  SC

Rijeka je fizički spremna momčad, tako da kod njih nema potrebe za odmaranjem nekih igrača, kaže Tokić uoči današnje utakmice četvrtfinala Kupa


Rijeka i Lokomotiva danas (16) u Kranjčevićevoj igraju utakmicu četvrtfinala Kupa. Na klupi Lokomotive sjedit će Mario Tokić, koji je drugi put ove sezone preuzeo momčad. Oba puta nakon neočekivanih odlazaka trenera  Valentina Barišića i Tomislava Ivkovića, obojici je bio pomoćnik.

- Rijeka je favorit, tu nema nikakve dvojbe. Mi u posljednje vrijeme igramo dobro, ali nas rezultati ne prate. No, sada igramo na svom terenu, igra se samo jedna utakmica, tako da svi vjerujemo kako možemo iznenaditi Rijeku. Ali, mi sigurno imamo veću kvalitetu nego što to pokazuju naši dosadašnji rezultati. Nažalost, imamo dosta problema, nedostaju nam neki igrači za koje nemamo zamjene. Rijeka je jako dobra momčad, kod njih se vidi rukopis trenera. Ali, i da je on već dulji period u klubu. Matjaž Kek dugo je trener Rijeke, čini mi se da je baš složio momčad po svom guštu. Kod Rijeke nema improvizacije, dok ja nisam niti sastavio, niti trenirao ovu momčad. Kek je dugo u sedlu, sviđa mi se kako radi, u njegovom se radu očituje germanski stil nogometa, kaže Tokić za goal.hr.

Mario Tokić afirmirao se u dresu Rijeke i Dinama, a vrhunac karijere dosegnuo je u dresovima autrijskih klubova GAK, Rapid i Austria Beč. Za GAK svojedobno je igrao Kek:

- Kek je često posjećivao treninge GAK-a još dok sam ja igrao tamo. Tada je pratio rad mog tadašnjeg trenera Waltera Schachnera, radi na sličan način. Kek u svakom trenutku zna što želi od svoje momčadi, ali zna i kako želi stići do pozitivnog rezultata. Rijeka teži sličnim stvarima koje bih ja volio vidjeti i u igri svoje momčadi. I siguran sam da će Rijeka ove sezone biti jako opasan suparnik Dinamu u borbi za naslov prvaka. Siguran sam da nas Rijeka neće podcijeniti. U prvih 15 minuta protiv Cibalije riješili su pitanje pobjednika, a onda su samo odradili taj dvoboj do kraja. I tu se nisu puno potrošili. Rijeka je fizički spremna momčad, tako da kod njih nema potrebe za odmaranjem nekih igrača. A siguran sam kako Kek ne želi nepotrebno riskirati, pa dopustiti ikakvu mogućnosti kiksa u Kupu. Rijeka će igrati u najboljem sastavu, govori Tokić.

- U Rijeci mi je bilo stvarno odlično, tog ću se perioda života zauvijek sjećati. Da, to mi je bio prvi klub u seniorskom nogometu, tamo sam proveo prelijepih šest godina. To je bilo vrijeme dominacije Dinama i Hajduka, a mi smo jednom stigli do finala Kupa. Postizali smo dobre rezultate, bilo je to za mene jako lijepo iskustvo. A bio sam čak i kapetan Rijeke. Uvijek rado gledam i svratim u Rijeku, tamo mi uostalom živi i dio obitelji, kaže Tokić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.