LOKOMOTIVA - HAJDUK Željko Kopić: Svaka utakmica za mene je utakmica sezone

Utorak, 13. ožujka 2018. 08:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Momčad Lokomotive ima igrače koji mogu igrati kroz kvalitetan posjed, ali isto tako im odgovara i obrambena formacija pa tranzicija preko brzih krilnih igrača, kaže trener Hajduka pred polufinalnu utakmicu Kupa

Željko Kopić
Željko Kopić

Lokomotiva i Hajduk danas (17.30) u Kranjčevićevoj igraju utakmicu polufinala Kupa, Dinamo i Rijeka igraju 4. travnja:

- Analizirali smo Lokomotivu kao i svakog drugog protivnika. Utakmica protiv Dinama u Maksimiru pokazala je da imaju kvalitetu i potencijal bez obzira što nisu dobro startali na proljeće. Igra se jedna utakmica, ulog je finale Kupa i sigurno da ja kao trener očekujem kvalitetnu utakmicu i na nama je da napravimo sve da budemo na najvišoj razini. Za mene je svaka utakmica, još od Istre u Puli i Osijeka u Kupu "utakmica sezone". Nemam problem s tim, svjestan sam zahtjevnosti utakmice. Dajem sve od sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve, a to je finale Kupa. Što se tiče načina igre, mi njegujemo određene postulate, to neću previše mijenjati, a bude li se igralo 90 ili 120 minuta, ekipa je radila kvalitetno kroz pripremni period, dosta puta smo pokazali da možemo podići tempo i intenzitet kako utakmica bude odmicala kraju. Što se tiče jedanaestreraca, vježbamo ih na svakom treningu, tako da nema neke razlike u pripremi utakmice, kazao je trener Hajduka Željko Kopić.

Kako će igrati Lokomotiva?

- Momčad Lokomotive ima igrače koji mogu igrati kroz kvalitetan posjed, ali isto tako im odgovara i obrambena formacija pa tranzicija preko brzih krilnih igrača. Na nama je da budemo maksimalno fokusirani, s taktički jasnom slikom kako se suprotstaviti bez obzira na varijantu protivnika i usmjerimo utakmicu kako mi želimo. Ivanušec i Majer su već duže vrijeme standardni. Kastrati je pokazao i protiv naših juniora i na Maksimiru da posjeduje potencijal i on je jedan od mladih igrača Lokomotive koji dobijaju prilike, ali ne bih individualno o njihovim prvotimcima.

Teren u Kranjčevićevoj?

- Teren je sačuvan koliko god ga se moglo sačuvati. Najavljuju kišu pa ćemo vidjeti kad izađemo na teren koliko će on biti dobar. Na nama je da se kao i u Vinkovcima prilagodimo uvjetima, jer kako nama, tako će biti i Lokomotivi.

Koga biste voljeli u finalu?

- Neozbiljno je razgovarati o bilo čemu osim o Lokomotivi. Svjestan sam da nas čeka zahtjevna utakmica, fokusirani smo samo na Lokomotivu. Ciljevi su jedno, a fokus je nešto drugo, zanima nas što će biti sada.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.