Kup: Hajduk preokrenuo rezultat u drugom dijelu utakmice u Solinu

Srijeda, 26. listopada 2016. 17:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmice 1/8 finala  kupa: Solin - Hajduk 1:2, Vinogradar - Lokomotiva 1:2

Utakmica 1/8 kupa

SOLIN – HAJDUK  1:2  (0:1)

Igralište pokraj Jadra. Gledatelja 2.500.

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 6

Strijelci: 1:0 Jelavić (15), 1:1 Erceg (64), 1:2 Futacs (71 – 11 m)

Žuti kartoni: Farić, Mrković Gruica, Šarlija (Solin), Mermolla, Gentsoglu, Said, Kožulj  ( Hajduk)

SOLIN: Višić 6,5, Mrković 6,5, Gruica 5,5, Šarlija 6 , Farić 6, Batarelo 6 (od 75. Svalina -), Ninčević 5,5 (od 67. Grubišić - ), Perković 6, Zoungrana 6,5, Kapetanović 6, Jelavić 6,5 (od 75. Pavlinović -).

HAJDUK: Stipica 7, Juranović 6,5, Šimić 5,5, Ćosić 5,5 (od 66. Kožulj -), Memolla 5,5, Jefferson 6,5, T. Bašić 5,5 (od 57. Tudor 6), Erceg 7 (od 77. Gentsoglu - ), Barry 6,5, Futacs 7, Said 5,5.

Hajduk je izbjegao blamažu da ispadne u osmini finala od drugoligaša Solina, zahvaljujući prije svega nepreciznošću nekadašnjeg juniora bijelih Marija Jelavića, odnosno odličnoj obrani vratara Stipice na početku drugog dijela susreta.

{jb_blackbox-right}Utakmica 1/8 kupa: Vinogradar - Lokomotiva 1:2 (Prša 33/Marić 35, Majer 69){/jb_blackbox-right}

Prvo poluvrijeme domaćini su riješili u svoju korist golom Jelavića, koji je odlično reagirao na ubačaja Mrkovića sa desnog boka i glavom iz blizine svladao Stipicu.

Već na otvaranju dvoboja u prilici je bio Barry, Višić brani njegov udarac, potom je Jelavić izbio sam pred Stpicom, ali Hajdukov vratar branio njegov udarac.

 Potom je Ćosić nakon ubačaja Bašića iz blizine pucao glavom, lopta je otišla pored gola.
 
 Solinjani su poveli u 15. minuti susreta nakon što je Jelavić odlično reagirao na ubačaj Mrkovića, pucao je glavom Stipica je bio nemoćan.
 
 U nastavku susreta Jelavić je mogao Solinu povećati prednost, najprije u 47. minuti kada je promašio sa nekih 11 – 12 metara mrtvu šansu da bi njegov udarac u 61. minuti iz blizine sa nekih 5 – 6 metara sjajno obranio Stipica.

 Samo tri minuta poslije Hajduk je poravnao rezultat, Futacs je glavom spustio loptu do Ercega, koji sa vrha kaznenog prostora puca i pogađa donji desni kut nemoćnog Višića.
 
 Svoju nadmoć bijeli su materijalizirali u 71. minuti, Juranovića je u kaznenom prostoru domaćina srušio Gruica, sudac Kulušić odmah je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator najstrože kazne bio je Mađar Futacs.
 
 Do kraja susreta gosti su mogli još koji puta zatresti mrežu domaćina, najbliže su bili u 81. minuti kada je Futacs sa 3 – 4 metra pucao petom lopta je pogodila lijevu vratnicu gola Višića.
 
 Hajduk je odigrao još jednu slabu utakmicu, posebice u prvom poluvremenu kada „Pušnikovih sinova“ nije bilo nigdje, no uspjeli su u nastavku malo podignuti razinu i kvalitetu igre postigli su dva gola, ostvarili pobjedu koja ih je odvela u četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.