Tomislav Rukavina pristao trenirati momčad Osijeka bez ikakve naknade

Četvrtak, 06. ožujka 2014. 22:18 Napisao/la  SC

Tako smo se dogovorili, preuzeo sam taj rizik jer je NK Osijek u situaciji u kakvoj jest, kaže Rukavina

Tomislav Rukavina postao je trener Osijeka u teškim trenucima pod neobičnim uvjetima, do kraja sezone formalno će raditi bez ikakve naknade:

.

- Tako smo se dogovorili. Preuzeo sam taj rizik jer je NK Osijek u situaciji u kakvoj jest. Ako ispunim cilj postavljen pred mene i ako me čelnici kluba još budu željeli za trenera, lako ćemo sjesti i dogovoriti se o nastavku suradnje i o financijskim uvjetima pod kojima ćemo je produžiti, kaže Rukavina.

Nekadašnji igrač Osijeka u zadnjem razdoblju radio je kao pomoćnik trenera Dinama Krune Jurčića. U Gradskom vrtu ponovo se pojavio od kada je gradska vlast preuzela upravljanje klubom:

- Kada je stigao poziv od čelnika kluba nisam previše dvojio. Temelj moje odluke bila je činjenica da mi se pružila prilika biti trener kluba u kojem sam odrastao. Trenutak je osjetljiv, ali tako je zanimljivije, jer mi sportaši hranimo se izazovima, a spasiti Osijek od ispadanja velik je izazov. Ogroman je to motiv i nadam se da neću iznevjeriti navijače Osijeka i ljude koji su mi pružili ovu priliku. Priča koju su mi prezentirali izgledala mi je privlačno. Najavili su nove vjetrove u NK Osijek, a meni kao treneru dobiti mogućnost raditi u prvoligaškom klubu, i to još u svom klubu, bilo je neodoljivo. Nisam imao pravo okrenuti leđa toj ponudi. Ipak je NK Osijek u pitanju. Sad ću karikirati, ali da je, recimo, slična ponuda stigla iz Pule, a da je situacija slična kao sada u Osijeku, govori Rukavina.

Čim je Rukavina posta trener Osijeka krenuli su komentari da je Osijek postao nova Dinamova “filijala”:

- To nema veze s istinom. Ponosan sam što sam bio dio Dinama i u igračkoj i trenerskoj karijeri, ali to nema nikakve veze s mojim poslom u Gradskom vrtu. Pola godine nakon odlaska iz Dinama bio sam bez posla. Svoj sam, a ne Mamićev čovjek. U Dinamu sam kao pomoćnik Krune Jurčića imao priliku naučiti i vidjeti kako funkcioniraju stvari na najvišoj razini. Igrali smo Ligu prvaka, nastupali u Europskoj ligi. Neprocjenjiva su iskustva iz pripreme tih utakmica i želim ih primijeniti u Osijeku. To je jedina poveznica između mene i Dinama danas, tvrdi Rukavina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.