RIJEKA I DINAMO SPASIOCI

Osijek zaradio 10 milijuna kuna od prodaje igrača

Subota, 09. veljače 2013. 13:32 Napisao/la  I. V.

.- Taj će novac spasiti klub i stvoriti temelje za normalno funkcioniranje, kaže predsjednik Osijeka Zdravko Josić

Dino Perić potpisao je sedmogodišnji ugovor s Dinamom. Daroviti juniorski reprezentativac Osijeka u nastavku sezone igrat će za sesvećanski Radnik, Dinamovu drugoligašku filijalu. Perić je peti igrač Osijeka koji je u kratkom vremenskom razdoblju prodan po čemu osječki prvoligaš postaje glavna zvijezda prijelaznog roka. Čak četvoricu igrača (Vargić, Jugović, Kvržić, Lešković) Osijek je u zimskom prijelaznom roku prodao Rijeci što je poslovni poduhvat kakav ni Zdravko Mamić nije ostvario na tuzemnom tržištu.

- Svjestan sam da neće svi pozdraviti ove naše poteze, ali takve pitam: 'Što smo trebali učiniti?' NK Osijek bio je na aparatima, liječili smo bolesnika čija je 'povijest bolesti' duga 25 godina. Uhvatili smo se u koštac s rješavanjem dugovanja koja su dosegnula 125 milijuna kuna, a danas smo na korak do toga da sve to postane ružna prošlost, izjavio je predsjednik Osijeka Zdravko Josić za Glas Slavonije.

Prema tržišnim kriterijima koje je postavio Zdravko Mamić, Josić je preko noći postao najuspješniji poduzetnik među čelnicima hrvatskih prvoligaša. U HNL-u se nikada nije dogodilo da jedan klub proda drugom klubu čak četiri igrača u zimskom prijelaznom roku, kada kupuju samo oni koji moraju

- Ovim transferima i drugim aktivnostima rješavamo tekuća dugovanja. Naš je put jasan. Smanjujemo rashode, a povećavamo prihode. Imali smo samo dvije opcije. Ili prihvatiti ovo što nam se nudilo ili klub povesti prema stečaju i izložiti ga sankcijama UEFA-e. Znate da smo pod povećalom europske nogometne federacije zbog dugovanja. Nisam se prihvatio uloge predsjednika da klub odvedem u stečaj, a s ovim transferima namaknuli smo deset milijuna kuna. Taj će novac spasiti klub i stvoriti temelje za normalno funkcioniranje. U biti, mi već vodimo računa o sljedećoj kalendarskoj godini i nedostaje nam dva milijuna kuna da i nju financijski posve zatvorimo. To ćemo riješiti sponzorskim ugovorom. Već smo daleko dogurali u pregovorima i vjerujem da ćemo i to uspješno završiti, zaključuje Josić.

Nije trebalo dugo čekati da bi se otkrila još jedna od onih poslovnih tajni o kojima se javno priča već drugi dan nakon potpisivanja ugovora. Dakle, Osijek je od transfera petorice igrača zaradio čak 10 milijuna kuna koliko su platili Rijeka i Dinamo u misiji spašavanja osječkog kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.