Nogometaši Lokomotive otputovali u Minsk, u četvrtak igraju prvu utakmicu protiv Dinama

Srijeda, 17. srpnja 2013. 08:39 Napisao/la  SC

Lokomotiva nikada nije nastupala u europskim kupovima.

 

Nogometaši Lokomotive otputovali su u srijedu u Minsk gdje igraju utakmicu 2. pretkola Europske lige. Lokomotiva je ždrijebom izvukla najtežeg protivnika od svih hrvatskih predstavnika, Dinamo Minsk je momčad koja spada u viši nogometni razred od Lokomotive.

 - Smatram da je ti što smo dobili prvu utakmicu vrlo važno, dobro smo započeli prvenstvo. Nismo odigrali bajno, ali moram pohvaliti obranu koja nam daje nadu da će budući rezultati biti bolji. Šef nas ne opterećuje, pripreme su prošle odlično, a u Minsk idemo po pobjedu. Žao mi je zbog ozlijeđenih igrača, njihovo bi nam igranje zasigurno pomoglo, kaže Barbarić.

- Slažem se sa Barbarićem, ova pobjeda je doista bitna. Izgubili smo igrače, ali nas to neće pokolebati. Vjerujem da ćemo uspjeti zbog toga što smo dobra momčad, nismo istrošeni i imamo odličnu obranu. Nećemo se predat, nego ćemo odigrati pravu mušku utakmicu. Kako šef kaže, u nogometu je sve moguće, a ja u to doista vjerujem, kaže Situm.

- Moji igrači su sve rekli, dobro smo otvorili prvenstvo. Sljedeća utakmica će biti još jača i zahtjevnija nego što je bila prva, no, neće biti nikakvih problema jer smo imali odličnu pripremu. Najvažnije mi je da momčad dobro stoji na terenu, pogotovo u fazi obrane. Smatram da smo taktički zreliji i pametniji i da ćemo od toga profitirati. Gledao sam kako Dinamo igra i moram reći da imaju odlične pojedince. Što se tiče naših igrača, jedina novost je da se Pejko uključio u normalan trening, Pavičića očekujemo u starom izdanju za dva tjedna, a i Budimir je bolje. Moramo se usredotočiti i odigrati kvalitetnu utakmicu, kaže Ivković.

Nakon pobjede u 1. kolu protiv Hrvatskog dragovoljca igrači Lokomotive rasterećeno putuju u Minsk, gdje će odigrati povijesnu utakmicu. Lokomotiva nikada nije nastupala u europskim kupovima.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.