DINAMO OSTAO BEZ POJAČANJA

Marin Tomasov potpisao za Munchen 1860

Ponedjeljak, 18. lipnja 2012. 13:52 Napisao/la  I. J. - Z. G.

Igrač je svojevoljno potpisao petogodišnji ugovor s klubom, stoji u priopćenju NK Dinamo

Marin Tomasov, bivši igrač Hajduka i Zadra, neće karijeru nastaviti u dresu aktualnog prvaka Dinama iako je s modrima započeo pripreme za novu sezonu. Tomasov je u nedjelju otputovao u Munchen gdje je potpisao trogodišnji ugovor s drugoligašem  Munchenom 1860, koji se želi vratiti u prvu Bundesligu.

Na dolasku Tomasova najviše je inzistirao Reiner Maurer, trener Munchena 1860, koji je pratio njegove igre dok je nosio Hajdukov dres. Tri mjeseca su trajali pregovori čelnika  njemačkog drugoligaša i braće Šokić, Ivana i Pere, koji su zastupali Tomasova u pregovorima. Dakako, uz stalne konzultacije s Tomasovim menadžerom Renom Sinovčićem.

Nakon što je parafirao ugovor sa "zehcigerima" Tomasov bi komotno mogao ispuniti i prijavnicu za Guinnessovu knjigu rekorda i uvjereni smo da bi ga komisija uredno prihvatila: on je valjda jedini igrač u povijesti koji je imao ugovore s klubovima za koje nikad nije igrao. Nakon što je ovoga proljeća raskinuo suradnju s Hajdukom, potpisao je za Zadar. Prošloga je tjedna, pak, sklopio ugovor s Dinamom, odradio i nekoliko treninga u Maksimiru, a u ponedjeljak potpisao za München. Znalo se, istina, dogoditi da poneki igrači pristupe nekom klubu za kojega ne odigraju nijednu utakmicu, takav je primjer s dojučerašnjim Dinamovim braničem Cufreom, koji je, prije svojedobnoga dolaska u Maksimir, parafirao ugovor s argentinskom Gimnasijom iz La Plate i odmah potom, bez ijednoga upisanog nastupa, produžio u Zagreb. Naposljetku, prije sedam je godina ugovor s Dinamom potpisao i Bolivijac Cabrera, ali su maksimirski čelnici već dva dana kasnije odustali od ovoga posla. Međutim, ne pamtimo da su se takvi slučajevi dogodili istome igraču u dva različita kluba, i to - uzastopno! Tomasov nije odigrao čak niti prijateljsku utakmicu…

  Moguće je, dakako, da je i Dinamo, glumeći zanimanje za Tomasova, samo odigrao vještu ulogu u dizanju njegove cijene u inozemstvu te tako pospješio transfer u Njemačku.

  Maksimirski se klub, prije spoznaje o sklopljenoj suradnji Tomasova i Nijemaca, oglasio priopćenjem:

"Prva momčad i stručni stožer GNK Dinamo u ponedjeljak su krenuli na drugi dio priprema u Sloveniju. Klub je ostao neugodno iznenađen što s nama u autobusu nije bio i Marin Tomasov. Sve što su sam igrač Tomasov i NK Zadar kroz osobu Rene Sinovčića tražili od Dinama je izvršeno. Igrač je obavio liječnički pregled i svojevoljno potpisao petogodišnji ugovor s klubom, a Zadar na osnovu usmenoga dogovora između Dinamova izvršnog predsjednika Zdravka Mamića i Rene Sinovčića poslao igraču dozvolu za treniranje i igranje prijateljskih utakmica. U ovome trenutku ne možemo ništa napraviti, a na Tomasovu, Sinovčiću i Zadru je da se međusobno dogovore tko u ovoj priči odlučuje o čemu", stoji u priopćenju.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.