Luka Bonačić: Rekao sam predsjedniku Mediću neka sjedne na klupu i vodi momčad

Nedjelja, 28. listopada 2012. 14:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Sjest ću s predsjednikom Draženom Medićem. Ako pristane na moje uvjete rada i vođenja momčadi, ostat ću na klupi Zagreba. U suprotnom će morati potražiti novog trenera, kaže Bonačić

Ostaje li Luka Bonačić i dalje na klupi Zagreba pitanje je na koje nitko u ovom trenutku ne može točno odgovoriti. Bonačić je vikend proveo u rodnom Splitu, još jednom je postao sretni "dida", kćerka je rodila curicu. Poslije pobjede nad Osijekom navodno je izjavio da više neće biti trener Zagreba:

 

- Nisam nikome izjavio da više nisam trener Zagreba. Poslije pobjede nad Osijekom otputovao sam u Split, jer mi je kćerka otišla u rodilište i želio sam biti kod kuće prilikom poroda. Kada je rodila, bio sam izvan Splita. U ponedjeljak poslije podne ili utorak ujutro vratit ću se u Zagreb, sjest ću s predsjednikom Draženom Medićem i pokušati razriješiti probleme kojih ima. Ako pristane na moje uvjete rada i vođenja momčadi, ostat ću na klupi Zagreba. U suprotnom će morati potražiti novog trenera, pojasnio nam je Bonačić koji ne krije da nije lako surađivati s predsjednikom Medićem:

 

- Predsjednik Medić voli ulaziti u svlačionicu, voli se miješati u momčad. Nije on jedini predsjednik koji se tako ponaša. Međutim, trener sam koji ne voli da mi se predsjednik miješa u posao, to sam mu odmah kazao. Prihvatio sam vođenje momčadi u trenutku kada klub nije imao ni boda poslije sedam odigranih kola, i to na zamolbu predsjednikova brata s kojim sam odličan prijatelj. Nikakav ugovor nisam potpisao, niti sam imao mjesečnu plaću. Dogovor je bio da do zime radim besplatno, te da nakon toga sjednemo i dogovorimo se. Kazao sam predsjedniku da bih želio potpisati jednoipol godišnji ugovor uz određene uvjete, kaže Bonačić.

 

Navodno je svađa između predsjednika i trenera kulminirala zbog kapetana Hrvoja Štroka, predsjednik je stao na stranu igrača:

 

- Grupa igrača na čelu s kapetanom Štrokom nije došla na sastanak uoči utakmice s Osijekom, opravdali su se da nisu znali za sastanak što nisam prihvatio. Sastanak s igračima održao sam u svlačionici prije utakmice. Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, ali smo gubili 0:1. Predsjednik Medić je ušao u svlačionicu i izrazio svoje nezadovoljstvo. Kazao sam mu neka on sjedne na klupu i u drugom dijelu vodi momčad. Nakon što je izašao iz svlačionice igračima sam rekao neka se smire, da smo bolji i da ćemo pobijediti. To se i dogodilo! Preokrenuli smo vodstvo Osječana u našu pobjedu. Ne treba smetnuti s uma da je Osijek primio najmanje golova i da je Zagreb zabio najmanje golova. Poslije susreta Medić je ušao u svlačionicu, čestitao je igračima i meni na pobjedi. Vratio sam Zagreb u život! Ako će predsjednik prihvatiti moje uvjete rada, ostajem na klupi Zagreba. U suprotnom odlazim, zaključuje Bonačić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.