Henry Belle postao igrač Splita, direktor splitskog kluba Nenad Pralija oslobođen optužbi

Ponedjeljak, 09. srpnja 2012. 23:20 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je odugovlačio s potpisom, što je iskoristio predsjednik Splita Slaven Žužul i napadača Istre 1961 doveo u Park mladeži.

U ponedjeljak poslije podne u Puli su predsjednik Istre 1961 š.d.d Mihail Ščeglov i predsjednik RNK Split Slaven Žužul dogovorili transfer crnoputog napadača, Kamerunca Henryja Bellea u redove "crvenih" iz Parka mladeži. Belle je potpisao trogodišnji ugovor sa Splitom. Prije nekoliko dana činilo se da će Belle postati novi igrač Hajduka  što se nije dogodilo. Čelnici kluba s Poljuda su odugovlačili s potpisom, što je iskoristio predsjednik Splita Slaven Žužul i napadača Istre 1961 doveo u Park mladeži.

Odbačena je kaznena prijava protiv bivšeg sportskog direktora RNK Splita Nenada Pralije i tajnika omladinske škole "crvenih" Špira Barbarića. Početkom godine u akciji USKOK-a,  koja je pokrenuta kako bi se raščistile nepravilnosti u  hrvatskom nogometu,  prvi su uhićeni šefovi sudačke organizacije Željko Širić i Stjepan Djedović protiv kojih je podignuta optužnica, a  potom  su uhićeni  Pralija i Barbarić. Proveli su dva mjeseca u pritvoru u Remetincu iz kojeg su pušteni 1. ožujka.

USKOK ih je optužio za namještanje utakmica još dok je Split igrao u drugoj i trećoj ligi, za podmićivanje sudaca te za zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju. U istoj akciji uhićena je Snježana Blažević, koja je prethodnih godina radila kao glavni knjigovođa u klubu, no ona je puštena da se brani sa slobode nakon što je dala iskaz istražiteljima USKOK-a

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.