Tomislav Ivković, trener Lokomotive: Nema većeg motiva nego pobijediti Rijeku

Subota, 23. kolovoza 2014. 20:13 Napisao/la  SC

- U nogometu svim serijama prije ili poslije dođe kraj, tako da se nadamo da ćemo mi biti ti koji će zaustaviti tu seriju Rijeke i započeti našu seriju, ustvrdio je trener nogometaša Lokomotive

Nogometaši Lokomotive i Rijeke u nedjelju će odmjeriti snage u 6. kolu MaxTV Prve lige. Ogled je to momčadi sa začelja i vrha ljestvice, Rijeka traži nastavak niza od 16 pobjeda, a lokosi bjeg sa začelja.

- Bez obzira na naše trenutačno stanje na tablici koje nikome nije simpatično, treba podsjetiti kako je tek početak prvenstva i odigran je mali broj utakmica. Moram reći da, koliko god zvučalo neozbljno ili ne baš pametno, nisam zabrinut ili u panici jer igrači se ponašaju vrlo dobro i treniraju odlično. Što se tiče same igre stvaramo puno šansi. Najveći problem nam je što primamo jako puno golova. Po primljenim golovima smo na mjestu gdje se trenutno nalazimo a po datim golovima bi trebali biti među prve 4 ekipe, rekao je Tomislav Ivković, trener Rijeke, na konferenciji za novinare uoči utakmice.

 - Utakmica s Rijekom nam mora poslužiti za strahovito veliku motivaciju i čudesan pristup. Jer nema većeg motiva nego pobijediti Rijeku poslije ove fantastične serije pobjeda. Svatko od nas mora dati 110% i onda imamo igrača više, a sigurno da ako budemo imali igrača više, što se tiče pristupa borbenosti i agresivnosti, onda Rijeci možemo sigurno napraviti dosta velike probleme. A kako znamo u nogometu svim serijama prije ili poslije dođe kraj, tako da se nadamo da ćemo mi biti ti koji će zaustaviti tu seriju rijeke i započeti našu seriju, ustvrdio je Ivković ustvrdivši da njegovoj momčadi odgovara da domaće utakmice igra u Kranjćevićevoj.

- Nama je bolje jer imamo puno više publike, teren je odličan, a atmosfera je nogometnija, bolja i pristupačnija. U Maksimiru je sve veliko dugačko i široko i nije baš jednostavno igrati pred malim brojem ljudi. Tako da smatram Kranjčevićevu pun pogodak i igrači su to sa velikim zadovoljstvom prihvatili, kaže Ivković odgovorivši i na pitanje da je li je Rijekin naporan raspored prilika za lokose.

- Sigurno je da su se potrošili u utakmici sa Sherifom jer su jurišali svih 90 minuta. No Rijeka ima veliki broj igrača i za sada svi koji su ulazili i mijenjali igrače koji su igrali europske utakmice davali su pozitivan i kvalitetan odgovor na terenu. Koliko će to uspjeti u utakmici s nama neznam no moramo ih respektirati, cijeniti i poštovati jer oni to zaslužuju. No normalno da niti jedna momčad u Prvoj ligi nije bauk - svatko može sa svakim igrati. I mi imamo kvalitetu i kako se kaže - netko će im naletiti a onda će ih to skupo stajati, zaključio je Tomislav Ivković.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.