SAŠA BJELANOVIĆ

Osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu

Četvrtak, 23. ožujka 2023. 12:58 Napisao/la  SC

Upisao se na bračnu stečevinu lažnom ispravom

Saša Bjelanović
Saša Bjelanović Foto: NKIstra1961/Facebook

Saša Bjelanović proglašen je krivim za kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, piše Zadarski list.

Sportski direktor Istre 1961 na Općinskom sudu u Zadru osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od jedne godine.

Bivši nogometaš osuđen je zbog toga što se nakon razvoda od tadašnje supruge, uz pomoć Bože Ćurkovića, upisao na bračnu stečevinu izradivši lažnu ispravu.

Time je postao isključivi vlasnik stanova izgrađenih na tri čestice, garažnog prostora u Zadru i tri zemljišta u Zadru i Diklu, iako su te nekretnine, prema optužnici, predstavljale bračnu stečevinu, piše Zadarski list.

Bez znanja, volje i pristanka stvarne suvlasnice nekretnina, zaključio je Ugovor o zajmu u kojem je neistinito prikazao da je Ćurkoviću posudio novčani iznos od 900 tisuća eura.

Zaključio je zatim Sporazum o osiguranju novčane tražbine prijenosom prava vlasništva na nekretninama radi osiguranja vraćanja zajma, te naveo sebe kao isključivog vlasnika nekretnina što je ovjerio 7. svibnja 2012. kod javnog bilježnika iz Zagreba.

Na temelju Sporazuma o osiguranju, a na prijedlog Ćurkovića, Općinski sud u Zadru je 11. svibnja 2012. izvršio prijenos prava vlasništva s Bjelanovića na Ćurkovića, iako on nije imao nikakve zakonske osnove za stjecanje prava vlasništva na tim nekretninama.

Bjelanović je na sudu pojasnio kako su sve nekretnine vraćene, te ih je podijelio s bivšom suprugom.

U vrijeme kada su pisani sporni ugovori bio je profesionalni igrač nogometa u Italiji i nije poznavao zakon, te je vjerovao pogrešnom odvjetniku, odnosno Tomislavu Papiću kojeg je angažirao zbog rastave braka.

On mu je predložio da se naprave ugovori, tvrdeći da će to biti dobro za pregovaranje u raspravi koja je uslijedila.

Bjelanović je bio dobar prijatelj sa Ćurkovićevim sinom Darkom i kada je dolazio potpisati ugovor kojeg je pripremio Papić, Darko koji tada nije bio u Zagrebu je rekao neka ugovor umjesto njega potpiše njegov otac, piše Zadrski list.

Krivim je proglašen i otac njegovog bivšeg suigrača i prijatelja, 78-godišnji umirovljenik Božo Čurković.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.