Pamić nakon Dinama: Bio sam hrabriji od svojih igrača

Nedjelja, 29. travnja 2012. 10:22 Napisao/la  Z. G.

Najboljoj momčadi u Hrvatskoj čestitam novi naslov prvaka! Meni je samo žao što sam ja možda bio hrabriji od svih mojih igrača. Izašli smo sa četvoricom vrlo ofenzivnih igrača, ali nismo bili pravi, rekao je trener Istre 1961

Da su igrači bili hrabri kao on, možda bi im i rezultat bio ljepši. Tako tvrdi Istrin trener Igor Pamić nakon što je njegova momčad pokleknula protiv Dinama u Maksimiru. „Plavi“ su pobijedili 4-1 pri čemu je možda pomogla i otvoreniji gard Istrine momčadi.

- Dinamo je bio bolji i zasluženo pobijedio. Najboljoj momčadi u Hrvatskoj čestitam novi naslov prvaka! Meni je samo žao što sam ja možda bio hrabriji od svih mojih igrača. Izašli smo sa četvoricom vrlo ofenzivnih igrača, ali nismo bili pravi. Dinamo je bio odličan. Kad smo imali posjed, puno smo griješili, za bolji rezultat protiv Dinama trebaš biti na najvišoj razini, a mi to nismo bili. Pritom smo imali i 'pegulu' da primimo tri pogotka nakon "štrajfane" lopte. Kad igrate protiv Dinama u Maksimiru, postoje dva načina da eventualno napravite dobar rezultat. Kad smo u posjedu lopte, moramo biti opasniji, da Dinamo ne može mirno spavati. Nismo bili pravi, Belle je solirao, ali i ne
samo on. Htio sam biti hrabar, ali trebala mi je i povratna informacija od igrača. Ništa im ne zamjeram, bili su dobri većim dijelom sezone, danas su se trudili koliko su mogli, istaknuo je Pamić.

Slaže li se Dinamo trener Ante Čačić s tezom da je Istra bila najhrabriji suparnik „plavih“ u Maksimiru ovoga proljeća?

- Je! Kad gledamo ovu utakmicu i onu u Kupu, vidljivo je da je Istra sad imala više želje za izaći, imali je dvije, tri prilike, Kelava je dobro obranio... Istra je igrala dobro i šteta je što ovakva utakmica nije odigrana u drukčijem dekoru. Bila je vrlo sadržajna, bilo je tu centaršuteva, obrana, stativa, pogodaka… Zadovoljan sam, a i Istra je svojim nastupom potvrdila zbog čega je osvojila toliko bodova ovoga proljeća, Dinamo je bio na onoj razini na kojoj i treba biti, od prve smo minute, kroz dominaciju i brzi protok lopte, nastojali doći u situaciju za realizaciju. Istina je da su neki pogoci plod sretnih okolnosti, ali sve su to bile situacije iz kojih je bio rezon šutirati. No, bilo je u našoj igri nekih stvari koje ostaju za svlačionicu. Ovakva dobra, uvjerljiva pobjeda zatamnjuje sve ostalo, ali ne smijemo otići u krivu ulicu, jer vidljivo je da je pred nama još dosta posla i da imamo prostora za napredak, rekao je Ante čačić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.