VISOKA POBJEDA BILIH

Hajduk porazio Lokomotivu u Kranjčevićevoj

Nedjelja, 10. kolovoza 2014. 20:31 Napisao/la  SC

Susret 4. kola: Lokomotiva - Hajduk 2:5. Igor Tudor sjedio na klupi nakon šest utakmica suspenzije

MAXtv Prva liga - 4. kolo

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:5

Stadion u Kranjčevićevoj, Zagreb. Gledatelja 4.000

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 0:1 Kouassi (1) 1:1 Mišić (2) 1:2 Gotal (18) 1:3 Gotal (20) 1:4 Maloča (65-11m) 2:4 Mrčela (71) 2:5 Kouassi (89)

Žuti kartoni: Pajač, Begonja, Prenga (Lokomotiva) Maglica, Maloku (Hajduk)

Crveni karton: Pajač (45 - drugi žuti)

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Musa, Čalušić (23 Mrčela), Šovšić, Rukavina (57 Doležal), Pavičić, Leko, Prenga, Mišić (46 Begonja), Pajač

HAJDUK: Kalinić, Mikanović, Milić, Anđelković, Maglica, Gotal (61 Maloku), Jozinović, Caktaš (55 Vlašić), Maloča, Sušić (72 Bašić), Kouassi

U pretposljednjem susretu četvrtog prvenstvenog kola Hajduk je kao gost svladao Lokomotivu 5:2. Sadržajna utakmica, bilo da se radi o golovima, tenzijama između klubova iz dva najveća hrvatska grada ili prilikama jednih i drugih završila je sa šest golova i drugim gostujućim slavljem Hajduka u novoj sezoni nakon pobjede protiv irskog Dundalka u drugom pretkolu Europske lige.

Splićanima je samo petnaest sekundi trebalo da postignu prvi pogodak. Najbrži gol ove sezone i jedan od najbržih u povijesti domaćih nogometnih natjecanja postigao je Jean Kouassi. Domaćini su krenuli s centra, Sušić je oteo loptu Leki i uposlio kamerunskog napadača koji s desne poludistance gađa suprotan kut nemoćnog Zelenike. Međutim, nije trebalo dugo čekati na odgovor momčadi Tomislava Ivkovića, tek nepunih devedeset sekundi. Zabio je Josip Mišić nakon štp se sam izborio za prostor na rubu kaznenog prostora i s desne strane iskosa pogodio bliži kut vrata Lovre Kalinića. Dva pogotka u dvije minute nisu još viđena na hrvatskim prvoligaškim terenima, a upravo se to dogodilo u Kranjčevićevoj.

Podatak da je u prvih dvadeset minuta Hajduk imao tri udarca prema vratima i da su sva tri bila upućena u okvir gola nije raritetan koliko onaj da su sva tri bila ujedno i golovi. U 18. minuti Sušić je za Gotala poslao loptu u prostor, a napadač pristigao iz Wolfsbergera vara Čalušića na način da mu loptu gura kroz noge, ona potom odlazi u daljnji kut gola Zelenike. Samo dvije minute kasnije ponovno je strijelac Sandro Gotal, na centaršut Jozinovića digao se visoko i zabio glavom s prve stative u suprotan kut. Zaokruženo je tako najbolje Hajdukovo poluvrijeme u dosadašnjem tijeku sezone, bilo je u njegovoj drugoj polovici još nekoliko prilika na obje strane.

Netom prije drugog gola gostiju Leko je glavom nakon kornera Pajača pucao glavom iz neposredne blizine gola, no otišlo je preko vrata. Dvije je velike prigode za smanjenje imao Ante Rukavina. Napadač koji je svojevremeno igrao u Hajduku, a u Lokomotivi je na posudbi iz Dinama zapucao je zicer iz 29. minute. Ostao je sam s Hajdukovim kapetanom Maločom nakon što se sjurio u kazneni prostor, pretrćao ga, ali potom i pogodio vratara Kalinića. Tri minute kasnije Bartolec šalje dugu loptu iz ubačaja sa strane, nije se Rukavina snašao iako je vrlo lako mogao zabiti pored uspavane gostujuće obrane. Problema za Lokomotivu bilo je napretek, indisponirani Čalušić izašao je u 23. minuti, a na samom kraju prvog dijela drugi je žuti karton zbog nepotrebnog starta nad Kouassijem na centru dobio Pajač.

Lokomotiva je u nastavak krenula s desetoricom, uz dvije iskorištene zamjene pošto je Begonja popunio Pajačevo mjesto u sredini terena nauštrb strijelca Mišića. Primili su domaćini u 65. minuti i četvrti pogodak. Šovšić je u kaznenom prostoru zakačio Sušića, sudac Vidulin pokazao je na bijelu točku a siguran je realizator bio kapetan Maloča. Susret je obilovao tenzijama, zakačili su se u 63. minuti Maloku i Begonja i dobili žute kartone. Maglici su poništena i dva pogotka zbog zaleđa (15, 60). Do kraja susreta uspijela je smanjiti Lokomotiva, u 71. minuti na Šovšićev ubačaj s lijeve strane u petercu je pogodio Mrčela za 2:4.

Posljednju riječ imao je igrač koji je imao i prvu, Jean Kouassi. Pogodio je za konačnih 2:5 u posljednjoj minuti susreta sa osamnaest metara u lijevi gornji kut Olivera Zelenike, vratar Lokomotive bio je nemoćan kod još jednog udarca izvana gostujućih pucača.

Treća je to pobjeda Hajduka u nizu, nakon Slaven Belupa i Shakhtera svladali su i Lokomotivu izabranici Igora Tudora u njegovoj povratničkoj utakmici na hrvatskim terenima nakon što je odradio šest utakmica suspenzije.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.