REPOVI UTAKMICE OSIJEK - RIJEKA

Marijo Strahonja i Rijeka ne vole se javno

Nedjelja, 19. kolovoza 2012. 11:32 Napisao  I. V.

Prošle sezone u susretu Istre 1961 i Rijeke (0:0) Strahonja nije dosudio penal za Rijeku nakon prekršaja na Urošu Palibrku

U 71. minuti utakmice u Osijeku najbolji hrvatski sudac Marijo Strahonja nije dosudio očigledni kazneni udarac za Rijeku, kada je kapetan Ivo Smoje namjerno rukom blokirao udarac Gorana Mujanovića. Kod rezultata 1:1, u situaciji kada je Rijeka imala igrača više, kazneni udarac u 71. minuti vjerojatno bi riješio pitanje pobjednika.

Osječani se bune zbog isključenja Branka Vrgoča u 24. minuti, što je odredilo tijek utakmice. Činjenica je da je Vrgoč namjerno i brutalno prekršajem zaustavio Josipa Brezovca, što znači da elementi za crveni karton postoje. Istina je da se takvi prekršaji rijetko kažnjavaju crvenim kartonima, što je Osječanima dalo povoda za sumnjičave proteste.

Kazneni udarac za Osječane u 9. minuti Strahonja je dosudio na intervenciju pomoćnog suca, lopta je udarila u ruku Kristijana Čavala. Ruka nije bila u prirodnom položaju i pogovora nema koliko god tako iznuđeni kazneni udarac bolio Riječane jer nema veze s igrom.

Kada se analizira Strahonjino suđenje u Gradskom vrtu i izuzme 71. minuta, ne može se pronaći ni jedan argument pristranosti. Strahonja je sudio u svom prepoznatljivom stilu, naglašeno samodopadnom u svakom trenutku. Kontrolor suđenja ništa ne može zamjeriti kriteriju osim što je sudac izravno utjecao na rezultat, kada nije dosudio kazneni udarac za Rijeku. Budući da nije riječ o materijalnoj povredi pravila, Strahonja će proći bez težih posljedica. Ima jedan dodatni problem.

U ponovljenoj utakmici 24. kola prošlog prvenstva između Istre 1961 i Rijeke Marijo Strahonja u 78. minuti nije dosudio kazneni udarac nakon prekršaja na Urošu Palibrku. Prevladalo je slobodno sudačko uvjerenje! Kod rezultata 0:0 kazneni udarac vjerojatno bi riješio pitanje pobjednika utakmice. Prvu utakmicu koja se igrala 31. ožujka Strahonja je revolveraški prekinuo zbog bakljade, pa se utakmica ponovo igrala 12. travnja.

Povijest odnosa Strahonje i Rijeke sugerira što se može dogoditi u idućem susretu. Marijo Strahonja i Rijeka ne vole se javno što povjerenik za suđenje Ivan Peraić mora uvažiti kada idući put bude određivao suce.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.