LEON BENKO BEZ KLUBA

Tužio sam Kineze, slobodan sam igrač

Utorak, 19. kolovoza 2014. 09:33 Napisao/la  SC

Nitko iz Europe nije htio platiti 700.000 eura odštete za mene, kaže Benko

Leon Benko nije se dugo zadržao u Kini, za Dalian Aerbin igrao je svega nekoliko utakmica od veljače kada je otišao iz Rijeke.

- Moj bivši klub Dalian Aerbin nije ispoštovao finacijske stavke iz ugovora. Tužio sam ih, slučaj je na FIFA-i, slobodan sam igrač i tražim novi klub. Predsjednik kluba, koji se bavi građevinskim poslovima, upao je u krizu, nije bilo novca i nisu mi plaćali ugovorne stavke, plaću, bonuse...Dali su mi dva puta po pola plaće, kaže Benko za SN.

Kina je zimus bila logičan odabir za najboljeg strijelca HNL-a:

- Otišao sam u Kinu zbog novca, želio sam osigurati egzistenciju. Nitko iz Europe nije htio platiti za mene 700.000 eura. Bila je to prevelika odšteta, kako zbog mojih godina, tako i zbog činjenice da mi je ugovor s Rijekom trajao još samo nekoliko mjeseci, plus ta opcija produženja za koju u Europi nitko ne mari, kaže Benko

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.