Krstanović ušao s klupe u 74. minuti i dvama pogocima odlučio derbi

Subota, 17. ožujka 2012. 19:30 Napisao/la  Z.G.

Dinamo - Hajduk 2:1. Nogometaši Hajduka mirno su kontrolirali tijek utakmice dok  Krstanović dvama pogocima (80, 82-11m) nije osigurao pobjedu Dinama

Dinamo - Hajduk 2:1
Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 15.000
Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)
Striijelci: 0:1 Vukušić (14), 1:1 Krstanović (80), 2:1 Krstanović (82-11m)
Žuti kartoni: Leko (57), Lima (59), Gabrić (70)
Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Tonel, Vida, Pivarić, Leko, Badelj, Kovačić (79 Alispahić), Sammir (86 Pokirvač), Rukavina, Beqiraj (74 Krstanović)
Hajduk: Blažević, James, Milović, Neretljak, Lima, Andrić, Andrijašević (72 Obšivač), Ozobić (85 Lendrić), Gabrić (83 Kukoč), An. Sharbini, Vukušić

U 74. minuti trener Dinama Ante Čačić u igru je poslao Krstanovića, koji je zamijenio prilično agilnog Beqiraja. U 80. minuti Alispahić je ubacio loptu iz kuta, Krstanović je visoko skočio, lopta je u kontaktu pala na travu pokraj zbunjenih stopera Hajduka, a Krstanović je odmjerenim udarcem pogodio cilj - 1:1. Dvije minute kasnije Krstanović je ušao u kazneni prostor slijeva, Obšivač je zakasnio u reakciji i s leđa gurnuo napadača Dinama, sudac Bebek pokazao je na bijelu točku. Krstanović je opet bio precizan - 2:1. Krstanovićevm pogocima Dinamo je pobijedio Hajduka u utakmici koju su gosti držali pod kontrolom sve do ulaska dvostrukog strijelca. 

{jb_blackbox-right}Prekidi zbog bakljade

Ivan Bebek dvaput je prekinuo utakmicu zbog bakljade. Prvi put u prvom dijelu kratko je prekinuo utakmicu nakon što su na igralište baklje uletjele s dijela tribina gdje su bili smješteni navijači Dinama. U 64. minuti zbog bakljade na djelu tribina gdje su bili smješteni navijači Hajduka, Bebek je prekinuo utakmicu na 6 minuta i igrače odveo u svlačionicu.
Neobična odluka u duhu je naputka koji je Bebek dobio prije utakmice, kada mu je izrijekom rečeno da kod drugog prekida igrače mora uputiti u svlačionicu. U slučaju trećeg prekida Bebek bi morao prekinuti utakmicu. Takva su nova pravila ponašanja.{/jb_blackbox-right}

U 14. minuti Anas Sharbini ubacio je s lijevog boka loptu omiljenim načinom: perfektno doziranim vanjskim "felšom" koji je bio neuhvatljiv za stopera Tonela  i taman na mjeru dohvatljiv za natrčalog Vukušića, koji sa 7 metara pogađa mrežu iza Kelave - 0:1. Pogodak Hajduka odredio je način igre u nastavku utakmice, do vodstva gostiju domaći su zaprijetili bijegom Beqiraja (9, Blažević je bio brži) i udarcem Badelja (12) sa 17 metara.

Nakon Vukušićeva pogotka, težište igre preselilo se pred kazneni prostor Hajduka. Modri su toliko zaposjeli  protivnički dio terena da su potpuno zaboravili na obranu, pa je Gabrić s centra u 18. minuti sam krenuo prema Kelavi. Niti je odigrao suigraču, niti stigao do Kelave: traljavim udarcem propala je najbolja prilika gostiju.

Dinamova nastojanja da probiju gusti raspored igrača u bijelim dresovima nisu imali moći i znanja, svi pokušaji završavali su u čvrstom bloku. Dvije šanse Dinama dogodile su se kao posljedica pritiska: Rukavina je glavom u 25. minuti omogućio Badelju da u središtu kaznenog prostora atraktivno pokuša svladati Blaževića. Leko je u 34. minuti glavom skrenuo loptu u Blaževića na ubačaj Sammira.

U drugom dijelu ni jedna momčad nije promijenila pristup. Što se Hajduka tiče, razloga za promjene načina igre nije ni bilo. Promjene u igri momčadi Dinama bile su nužne, modri do same završnice nisu stvorili ni jednu ozbiljniju priliku. A onda je u igru ušao Krstanović.

    

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.