STVARANJE KAOSA

Zašto Lukša Jakobušić proziva Marijana Kustića?

Petak, 01. ožujka 2024. 10:15 Napisao/la  Igor Vranić

Hajduk se ne može nametnuti ni u županijskom, a kamo li da ima utjecaj u Hrvatskom nogometnom savezu

Lukša Jakobušić i Marijan Kustić
Lukša Jakobušić i Marijan Kustić

Dok mediji zadnjih dana objavljuju snimke razgovora u VAR sobama, na djelu je providni pokušaj stvaranja meteža u završnici naizvjesnog prvenstva.

Odmah nakon što je Komisija nogometnih sudaca HNS-a u javnoj analizi objavljene snimke potvrdila da Hajduk nije bio oštećen u utakmici protiv Varaždina, predsjedniku Hajduka Lukši Jakobušiću nije preostalo drugo nego predsjednika HNS-a nemušto prozvati zbog toga što su u javnosti objavljene snimke razgovora iz VAR soba.

Predsjednik Hajduka u borbi za naslov prvaka alibi za eventualni neuspjeh ne traži u sudačkim pogreškama nego u stvaranju kaotične situacije kao što je u zajedničkom priopćenju istaknulo šest klubova predvođenih Rijekom i Dinamom, izravnim konkurentima za naslov prvaka.

Poruka je jasna, ako HNS ne može kontrolirati sudačku organizaciju, kako će moći kontrolirati završnicu sezone u kojoj Hajduk više nije favorit za prvaka s obzirom kako momčad Mislava Karoglana igra u nastavku prvenstva.

Marijan Kustić nametnuo se kao predsjednik HNS-a koji uživa najveće povjerenje baze nakon prvoga predsjednika HNS-a Mladena Vedriša, koji je u procesu stvaranja saveza imao drugačiju društveno-političku misiju od ostalih predsjednika.

Ne mogu Kustićevu ugledu u nogometnoj bazi naštetiti ni plitke intervencije oporbenih političara, koji u preizborno vrijeme pokušavaju iskoristiti činjenicu da između HDZ-a i HNS-a znak jednakosti stoji od osamostaljenja.

Naravno da Jakobušić zna da je Kustić postao predsjednik podrškom svih županijskih saveza, uključujući splitsko-dalmatinski savez kojim predsjedava nogometnoj javnosti malo poznati Marko Erceg.

Hajduk se ne može nametnuti ni u županijskom, a kamo li da ima utjecaj u Hrvatskom nogometnom savezu.

Jakobušiću ne preostaje drugo nego stati na čelo armije navijača, koji su objavili rat središnjici HNS-a nedugo nakon što je Hajduk osvojio zadnju titulu prvaka pod vodstvom predsjednika Branka Grgića i Igora Štimca.

Sve su bitke izgubili dok je Zdravko Mamić vladao HNS-om!

Otkada nema Mamića, ratno stanje služi za fabriciranje neprijatelja i stvaranje atmosfere linča sudaca zbog čega je Bruno Marić podnio ostavku.

Problem je što Kustić nikada nije bio neprijatelj Hajduka!

Naprotiv!

Predsjednik HNS-a javno se založio da se snimke razgovora u VAR sobama ubuduće počnu emitirati u najgledanijim televizijim terminima ako treba.

Nije teško proniknuti tko će tada biti krivac što Hajduk  opet nije postao prvak!

Rijeka ili Dinamo!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.