Prva HNL: Dinamo pobjedom u Velikoj Gorici pojačao pritisak na Rijeku

Subota, 13. travnja 2024. 21:08 Napisao/la  SC

Dinamo ostvario petu uzastopnu pobjedu nadmoćnom igrom protiv Gorice, Rajko Vidović doživio prvi poraz

Prva HNL: Dinamo pobjedom u Velikoj Gorici pojačao pritisak na Rijeku
Foto: GNKDinamo/Facebook

Nogometaši Dinama pobjedom u Velikoj Gorici pojačali su pritisak na Rijeku, koja u nedjelju gostuje u Puli.

Dinamo igra sve bolje kako se sezona primiče kraju što jamči vrlo zanimljivu borbu za naslov prvaka, naglašeno je momčad Sergeja Jakirovića dominirala protiv Gorice na klupi koje je Rajko Vidović doživio prvi poraz otkako je prije tri utakmice preuzeo momčad.

Dinamo je ostvario petu uzastopnu pobjedu autoritativnim nogometom, da je bilo malo više mirnoće u završnici pobjeda je mogla biti izraženija (8/1 udarci u okvir vratiju).

U 14. minuti Kulenović je pobjegao domaćim stoperima nakon vrhunske Baturinine asistencije, dotrčao je napadač Dinama do vratara Banića i staloženo pogodio cilj - 0:1.

Izrazito je Dinamo dominirao u posjedu lopte, koja je stalno kolala oko kazneog prostora domaćina, Vidović je triput (28, 40, 45) bio u obećavajućim pozicijama: dva udarca zapela su u bloku, jednom je Banić zatvorio kut.

Treba izdvojiti 26. minuti, kada Gorica nije iskoristila jedinu priliku na utakmici.

Rukavina je prošao Ristovskog na ulasku u kazneni prostor, Nevistić je u završnici sezone ušao u vrhunsku formu, pravodobno je zaustavio udarac mladoga napadača Dinama na posudbi u Gorici.

U drugom dijelu nastavila se dominacija Dinama, svaki ulazak u zadnju trećinu bio je latentna opasnost za Banića, Kulenović je u 68. minuti promašio šansu utakmice.

U 87. minuti Bulat je udarcem s 20 metara loptu nisko poslao u Banićev desni kut - 0:2.

U srijedu Dinamo igra zaostalu utakmicu protiv Varaždina, Gorica u idućem kolu gostuje na Rujevici.

GORICA: Banić, Krizmanić, Leš, Maloča, Štiglec, Lazarov (46 Soldo), Mrzljak, Mitrović (73 Jurić), Pršir (82 Kapulica), Rukavina (87 Vrzić), Vujnović

DINAMO: Nevistić, Ristovski (64 Bernauer), Theophile, Perković, Kaneko (64 Hoxha), Mišić, Sučić (83 Ademi), Vidović, Baturina (72 Bulat), Kulenović (83 Rog), Petković

Utakmica 30. kola: Gorica - Dinamo 0:2 (Kulenović 14, Bulat 87)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.