Ćiro Blažević: Zbog Zdravka Mamića navijam za Hajduk

Nedjelja, 27. srpnja 2014. 00:06 Napisao/la  SC

Novinari znaju da ovaj ima pare i kako će drugačije pisati nego onako kako pišu. Pa baš čitam danas, nitko nije ni pokušao napisati istinu, kaže Ćiro o utakmici Lokomotiva - Dinamo

Ćiro Blažević u razgovoru za Index još se jednom žestoko obrušio na sustav vrijednosti u HNS-u, povod je bila utakmica između Lokomotive i Dinama (3:4), koju je aktualni prvak pobijedio zahvaljujući trima pogocima u zadnjih desetak minuta što je novinar Indexa nazvao lakrdijom:   

- Morate biti svjesni da živite u društvu koje je jedno degenerirano društvo. Ovo da je napisao u Švicarskoj neki novinar, ovako odgovorno, ovako istinito, pa ta banda bi istog trenutka završila u zatvoru. A ovdje pojeo vuk magarca. Dobro ste to napisali: ''očito hoćemo tako da nam bude''…pa kad hoćemo, onda neka nam bude. Gledam ono  i plačem od muke, plačem jer smo najnormalnije prihvatili jednu takvu anomaliju. Ma mi smo smeće, a ne ljudi. A i ova vlast šugava, partizanska, koji vladaju, a ne vole Hrvatsku, pa njima paše ovo.  Svi drugi mediji, sve je to gamad potplaćena koja puše u isti rog, serviraju nam laž do laži, a mi svakog dana sve veće budale ispadamo, rekao ogorčeni Ćiro i osebujno najavio Jadranski derbi:

Gdje je odgovornost!?
- Moram i to reći. Hrvatska reprezentacija je doživjela blamažu. Kunem vam se na djecu moju, evo tu je i moja žena, ja bih bio prvak svijeta sa ovom reprezentacijom. A onaj Šuker kaže: ma nije važno, nema veze…. Gdje ti je odgovornost hoće li nacija biti sretna ili nesretna? To nije važno, važno je samo da je napunio kasu, tvrdi Ćiro.

- Zbog Mamića i ovih njegovih luda kojima se okružio, ja navijam za Hajduk. Za ovakav Dinamo ne. No, Hajduk je danas tako bijedan, evo, ide u Rijeku. Vidjet ćete, dobit će pet komada, a ja, kunem vam se na djecu svoju da navijam samo za Hajduk. Jer taj fenomen, a Hajduk je fenomen, svo to okruženje, navijači, atmosfera, pa to nema nitko na svijetu. A i tamo neki viču: 'dajte nam Mamića'. Ma oni bi rastrgali Mamića četvrti dan. Jer on je najveći krivac za ovo što se događa Hajduku. On ga je smisleno i planski uništio, jer ima tu moć i nitko mu ne može ništa. I kad mi netko kaže da je Tuđman mrzio Hajduk, poslao bih ga u p.... m...... To nije istina. Pa nije Tuđman bio blesav. On je bio navijač Croatije, ne Dinama i dobro je znao da za jaku Croatiu i za jaki domaći nogomet mora za rivala imati jaki Hajduk. I tako je to tada i bilo. Pa Hajduk je tih godina bio sila, a redovito smo igrali europske kupove, Lige prvaka i nismo ispadali od nekih Ciprana ili Albanaca. A sad, Mamić je kupio sve, i klubove i suce i sve. Ja sam godinama radio po svijetu i sad sam tu u Hrvatskoj, došao sam tu da mu j.... m....., jer ja sam sportaš i mrzim sve ono što vrijeđa sport. I kad sam ja krenuo po Mamiću, onda su me oni iz dnevnih novina, koje sam ja podržavao, kad su oni njegovi plaćenici počeli po meni udarati, tada sam shvatio da nemam nikakve šanse. Ma goni ih u ..., nema to smisla. Samo će opet biti, ponavljam, pojeo vuk magare, a i vi možete nastradati od njegovih plaćenika, upozorava Ćiro i ponavlja stalno istu tezu:

- I što se mi uopće čudimo, što ćeš više kad ti je jedan Šuker predsjednik saveza. Ma i ja gluposti pričam, koji Šuker, to je sve Mamić. A on po svojim moralnim kvalitetama ne bi imao pravo da vodi reprezentaciju zatvora. I umjesto da leži u nekom zatvoru, on upravlja hrvatskim nogometom, naređuje tko će biti sudac ovome, tko će biti sudac onome. A onda mu ti isti suci podnose raporte jesu li izvršili zadatak onako kako je gazda od njih to tražio. Ili, kako su Hajduk pokrali protiv Istre. Pa taj sudac više nikad nigdje ne bi smio suditi. A tko je kažnjen? Hajduk. Ma bježi. A i novinari znaju da ovaj ima pare i kako će drugačije pisati nego onako kako pišu. Pa baš čitam danas, nitko nije ni pokušao napisati istinu. Svi su se natjecali hvaleći utakmicu, spektakl, golove… Ma koji spektakl, nabijem ih na spektakl. Sramota sine, ono je bila sramota, a ne spektakl, kaže Ćiro.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.