Ante Čačić, trener Dinama: Split nam ne leži i ovo je za svaku pohvalu

Ponedjeljak, 13. kolovoza 2012. 08:28 Napisao/la  Z. G.

Velika je spoznaja da ova momčad igra do zadnjega sučeva zvižduka. Postići četiri pogotka Splitu za svaku je pohvalu. Bila je ovo sjajna utakmica, rekao je trener Dinama

Gotovo niti jedna izrađena napadačka akcija u prvom poluvremenu i - furija u drugom. Tako je Dinamo izgledao u prvenstvenom okršaju protiv Splita u Maksimiru gdje su „crveni“ na poluvremenu vodili s 2-0, da bi na kraju Zagrepčani slavili s ipak uvjerljivih 4-2.

- Jako sam zadovoljan s prvim (!?) poluvremenom, iznenadio je Dinamov trener Ante Čačić nakon čega je i pojasnio:

- Kontrolirali smo igru i loptu, mogli smo postići pogodak, ali Split nam - ne leži! U stanci na poluvremenu rekao sam da trebamo samo nastaviti dobrom igrom. Velika je spoznaja da ova momčad igra do zadnjega sučeva zvižduka. Postići četiri pogotka Splitu za svaku je pohvalu. Bila je ovo sjajna utakmica. Možda zvuči malo prepotentno, ali rezultat je na kraju mogao biti i puno veći za nas.

Splitov je trener Tonči Bašić priznao da nije očekivao Dinamov furiozan start u drugom poluvremenu što je iznenadilo i njegovu momčad.

 Bila je ovo zanimljiva utakmica s mnogo pogodaka. Zadovoljan sam našom igrom u prvom poluvremenu, pustili smo inicijativu Dinamu pa smo iz kontranapada zabili dva pogotka. A, kasnije, kao da smo ostali u svlačionici, Dinamo je stvorio pritisak, brzo postizao pogotke iako je uoči drugoga bio prekršaj na Barabanu što je trebao biti jedanaesterac za nas. Kazneni je udarac mogao biti i nakon prekršaja na Rebiću. Čestitam Dinamu na pobjedi. Nisam očekivao tako nagli Dinamov povratak u drugom dijelu, bio je to preveliki šok za moju momčad, pokušavali smo se vratiti, ali onda je Dinamo postigao i četvrti pogodak, naglasio je Bašić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.