POVRATAK GROBNIČKE BRAĆE

Ahmad i Anas se vraćaju na Kantridu?

Nedjelja, 29. travnja 2012. 17:22 Napisao/la  Ivan Jelić

Besparica je glavni razlog zašto se Hajduk želi riješiti braće kojoj u ljeto 2013. ističu ugovori

Braća Ahmad i Anas Sharbini mogli bi se u ljetnom prijelaznom roku vratiti u redove Rijeke, dakako, ako Riječani i naredne sezone budu članovi elitnog hrvatskog nogometnog razreda. Naime, obojica ulaze u četvrtu godinu ugovora sa Splićanima, koji im na ljeto 2013. ističu. Da se Splićanima ne bi dogodila situacija kao sa Marinom Tomasovom, koji je zimus odbio potpisati novi ugovor, čelnici kluba već ovog ljeta trebaju razmišljati o statusu braće Sharbini. I dok je mlađi Sharbini ove sezone pokazao i dokazao svoju raskošni nogometni talent, stariji Ahmad nije ispunio očekivanja od kada je prije tri godine obukao dres Hajduka.

Besparica je jedan od glavnih razloga zašto bi se Hajduk želio riješiti Ahmada i Anasa za koje je Rijeci ukupno platio 2,7 milijuna eura. Anas godišnje ima zagarantiranih otprilike 300 tisuća, a Ahmad 200 tisuća eura, što poprilično opterećuje ionako praznu klupsku blagajnu. Javna je tajna da je Rijeka iskazala zanimanje da ih vrati na Kantridi, no Hajduk je za Anasa izvjesio ponudu koji niti bogati vlasnik kluba Volpi ne želi platiti. Oko Ahmada bi se čelnici kluba vjerojatno brzo dogovorili.

{jb_blackbox-right}I Kukoč zanimljiv Rijeci
Mladi Tonči Kukoč, koji je kod bivšeg trenera Balakova izborio mjesto u momčadi i dobivao više nego pristojnu minutažu, dolaskom Krstičevića igra vrlo malo ili gotovo ne ulazi u igru. Prema službenim informacijama, Rijeka je iskazala zanimanje da ga dovede u svoje redove kako bi pojačala momčad za novu sezonu.{/jb_blackbox-right}

Zbog bola u mišiću i tri žuta kartona Anas je preskočio nekoliko posljednjih susreta. Predsjednik Maleš pustio ga je da ode kući kako bi se oporavio od ozljede, ali prava je istina da se Anas vratio na Grobnik u dogovoru sa prvim čovjekom kluba. Hajduk mu duguje dosta novaca, zadnju plaću navodno je dobio za listopad 2011.  godine i predsjednik je obećao da će mu do 15. travnja pokušati isplatiti veći dio zaostataka. Budući da Maleš u tome nije uspio, Anas sada na Grobniku čeka razvoj događaja.

Ako bi Arbitražnoj komisiji HNS-a podnio zahtjev za raskid ugovora na štetu kluba, kao što je to učinio i dobio Tomasov, Anas bi bez problema postao slobodan igrač što bi Rijeci olakšalo njegov povratak na Kantridu. Zasad postoji dogovor između Maleša i Anasa da ga "bijeli" pokušaju prodati tijekom ljetnog prijelaznog roka kako bi zaradili više nego što je Rijeka spremna platiti.

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.