FIFPro: U Hrvatskoj i Srbiji već se deset godina namještaju utakmice i zna se tko će biti prvak

Utorak, 03. travnja 2012. 15:27 Napisao/la  SC

Čuo sam priče od nogometaša, događa se u Srbiji, događa se u Hrvatskoj. To je njihov dogovor unutar liga kako će se stvari razvijati i to tako traje već neko vrijeme, rekao je Theo van Seggelen, tajnik FIFPro-a


Udruženje profesionalnih prvoligaša (FIFPro) tvrdi da klubovi u Istočnoj Europi kupuju utakmice da bi osigurali mjesto koje žele na ljestvici. Theo van Seggelen, glavni tajnik FIFPro-a, pojasnio je da su ove stvari uobičajna praksa u Hrvatskoj i Srbiji, te ostalim zemljama na Istoku.

- U nekim zemljama Istočne Europe unaprijed se tko će biti prvi, tko drugi ili treći na ljestvici. Čuo sam priče od nogometaša, događa se u Srbiji, događa se u Hrvatskoj. To je njihov dogovor unutar liga kako će se stvari razvijati i to tako traje već neko vrijeme, rekao je Theo van Seggelen.

- Uskoro će uslijediti nova uhićenja, to je sve što mogu reći o tom dijelu, dodao je van Seggelen.

- Puno puta sam se pitao zašto neki igrači u Istočnoj Europi jako dobro igraju u svojim ligama, onda odu u neki klub u neku jaču ligu u Europi za veliki novac, i odjednom nisu više tako dobri. Možda je razlog u činjenici da u organiziranoj i namještenoj ligi može postići 25 pogodaka bez većih problema. Morate shvatiti koliko je to veliki problem. Mi smo to tek sada shvatili, a sve to traje već deset godina.

novine

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.