DINAMO NA KANTRIDI Opatija u osmini Kupa igra protiv momčadi koja ima realne izglede igrati završnicu Lige prvaka

Srijeda, 30. listopada 2019. 12:05 Napisao  I. V.

Probat ćemo što bolje zatvoriti prostor. A prema naprijed bi za nas trebalo uvesti pravilo: kad triput prođemo centar - penal, šali se trener Opatije Zoran Bogolin.

DINAMO NA KANTRIDI Opatija u osmini Kupa igra protiv momčadi koja ima realne izglede igrati završnicu Lige prvaka

 

Dinamo danas (17.30) opet igra na Kantridi!

Jedna od najatraktivnijih utakmica u povijesti opatijskog nogometa neće se igrati u Opatiji, utakmica osmine finala Kupa igra se na stadionu Kantrida.

U prodaju je pušteno oko 3000 ulaznica, domaći navijači ulaznice mogu kupiti na stadionu prije početka utakmice, GNK Dinamo otkupio je 300 ulaznica za svoje navijače, prema procjenama iz opatijskog kluba na dan utakmice na tribinama bi trebalo biti više od 2000 gledatelja.

Dinamo je prije svega mamac za publiku.

U utakmici 1/16 finala kupa Dinamo je pobijedio Karlovac 1919 rezultatom 7:0, trener Nenad Bjelica igrao je u sljedećem sastavu: Zagorac, Šitum, Stojanović (46 Atiemwen), Perić, Leovac, Ademi, Moro, Olmo (Majer), Kadzior, Oršić, Petković (Gavranović).

- Pripremamo se kao za svaku utakmicu, suprotstavit ćemo im i više nego kvalitetnu momčad. Znamo što za klub znači Kup. Želimo proći dalje, ući u četvrtinu finala i ostvariti naš plan u ovom ciklusu, a to je ostvariti sedam pozitivnih rezultata, rekao je trener Nenad Bjelica u najavi utakmice.

Bjelica se ove sezone opekao u Varaždinu, gdje je izgubio utakmicu koju Dinamo gubi jednom u deset godina.

Protiv Opatije za Dinamo će igrati neki igrači koji igraju Ligu prvaka, teško je očekivati da će Opatija danas imati priliku kao prije pet godina.

U utakmici osmini finala Kupa, Opatija je tada Dunkovićevim pogotkom (26-11m) protiv Dinama vodila 1:0.

Tada je Henriquez izjednačio iz kaznenog udarca, u produžecima čileanski reprezentativac postigao je još tri pogotka, Dinamo je pobijedio 4:2.

Iz današnjega opatijskog rostera utakmicu protiv Dinama prije pet godina igrala su samo braća Rudan, Josip i Toni.

Opatija danas ima bolji roster nego prije pet godina.

Dovoljno je spomenuti da će danas za Opatiju igrati trojica bivših prvoligaških igrača (Iveša, Bertoša, Glavaš), da su spremni igrali bi još dvojica (Šolić, Ugrina).

Opatija prema pojedinačnoj kvaliteti sigurno ima momčad koja vrijedi više od treće lige u kojoj ne igra onako kao što se očekivalo prije početka sezone.

Trener Zoran Bogolin još uvijek puno rotira dok traži optimalnu postavu, u subotu u Opatiju s tri boda prednosti dolazi vodeći Rudar, derbi 10. kola igra se nakon utakmice protiv Dinama, motivacija je problem svakoga favorita.

Jedno je sigurno, trener Opatije nije morao držati motivacijske govore uoči današnje utakmice protiv Dinama.

- Igrati protiv Dinama je prije svega užitak, volio bih da mogu zamijeniti svih 20 igrača. Protiv Dinama nije moguće igrati napadački, ne možemo protiv njih igrati na posjed lopte, probat ćemo što bolje zatvoriti prostor. A prema naprijed bi za nas trebalo uvesti pravilo: kad triput prođemo centar - penal, šali se trener Zoran Bogolin.

Opatija nikada u povijesti kupa nije igrala protiv momčadi koja ima realne izglede postati jedan od 16 najboljih klubova na kontinentu, Dinamo prvi put u povijesti ima šansu proći kroz skupinu Lige prvaka

Prije toga mora proći osminu finala Kupa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.