Darko Velkovski na listi želja Panathinaikosa, odlazi riječka enigma

Četvrtak, 10. lipnja 2021. 12:01 Napisao  I. V.

Stoperi koji igraju haklerski poput Vekovskog u modernom nogometu doimaju se kao rijetki muzejski primjerci, možda je Mišković zbog nostalgije bio toliko strpljiv s Velkovskim

Darko Velkovski
Darko Velkovski Foto: HNK Rijeka

Grčki mediji objavili su vijest da Panathinaikos namjerava dovesti Efthymisa Koulourisa, Lazarosa Christodoulopoulosa i Darka Velkovskog!

Koulouris je prošle sezone igrao za Toulouse, Christodoulopoulos je igrao za Atromitos, dok je Velkovski prošle sezone pretežito igrao za makedonsku reprezentaciju!

Čini se da riječka enigma odlazi, Damir Mišković odlučio je prodati makedonskog stopera koji je ušao u noviju povijest riječkog kluba prema bizarnom podatku.

Ni jedan stadandardni A-reprezentativac nije manje igrao za Rijeku od Velkovskog!

Uz napomenu da je Velkovski prošle sezone postao reprezentativac države koja je prvi put postala sudionik završnice Europskog prvenstva, igrač kojega transfermarkt procijenjuje na 2 mil. eura za Rijeku je odigrao samo 8 utakmica u HNL-u!

U proljetnom dijelu samo je dvaput nastupio u HNL-u, odigrao je prva poluvremena utakmica protiv Hajduka i Varaždina, teško je procijeniti koje je poluvrijeme slabije odigrao!

Nadljudskim naporima protekle polusezone uspio je odigrati i prvo poluvreme protiv Istre 1961 u kupu, sve tri utakmice Rijeka je izgubila!

Tijekom proljetnog dijela sezone odigrao je samo jednu cijelu natjecateljsku utakmicu, zadnjega dana u ožujku igrao je za Sjevernu Makedoniju u senzacionalnoj pobjedi (2:1) protiv Njemačke u Duisburgu.

U svemu tome posebno je zanimljivo da je Velkovski u prvom dijelu sezone na izrazito visokoj razini odigrao sve europske utakmice za Rijeku.

Točnije, od osam europskih utakmica nije igrao samo u zadnjoj utakmici u skupini protiv AZ Alkmaara. Nije izostao zbog ozljede, sjedio je na klupi!

Pretprošle sezone Velkovski je odigrao 18 utakmica u HNL-u i sve tri utakmice u završnici kupa, ukupno je u dvjema sezonama odigrao 24 utakmice u HNL-u i 4 u kupu.

Stoperi koji igraju haklerski poput Vekovskog u modernom nogometu doimaju se kao rijetki muzejski primjerci, možda je Mišković zbog nostalgije bio toliko strpljiv s Velkovskim.

Prema grčkim izvorima, Mišković prodaje Velkovskog za 800.000 eura, dosta manje od procijenjene vrijednosti prema transfermarktu.

Koliko god dobio za Velkovskog, ništa neće izgubiti!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.