Čačić: Vugrinecu želim da sruši rekord, ali ne protiv Dinama

Utorak, 20. ožujka 2012. 16:01 Napisao/la  Z. G.

Iskreno mu želim da prestigne rekord, ali ne sutra. Dakle, jedan mu pogodak treba da bi izjednačio rekord, a dva da bi prestigao. Ipak bi previše bilo da nam zabije dvaput, rekao je trener Dinama

Još dva pogotka i preotet će prijestolje. Davor Vugrinec već glanca krunu koju će uskoro navući na tjeme i postati - kralj hrvatskih strijelaca. Samo mu još dva pogotka nedostaju kako bi se i statistički prometnuo u najboljega strijelca u povijesti HNL-a. Rekorder Igor Cvitanović zabio je ukupno 126 pogodaka, dok se Vugrinec sa subotnjim golom Osijeku u Koprivnici zaustavio na 125. Popularni je varaždinski napadač danas član Slavena Belupa, a rekord će loviti i u srijedu protiv Dinama u Maksimiru u odgođenoj utakmici 18. kola.

- Iskreno mu želim da prestigne rekord, ali ne sutra. Dakle, jedan mu pogodak treba da bi izjednačio rekord, a dva da bi prestigao. Ipak bi previše bilo da nam zabije dvaput, naglasio je Dinamov trener Ante Čačić.

 Maksimirski je strateg pritom naglasio da neće suviše mijenjati sastav u odnosu na subotnji derbi. Izvjesno je tek da će od prve minute uskočiti Mehmed Alispahić, da će odmarati Matea Kovačića, da su Josip Šimunić i Igor Bišćan još uvijek izvan pogona zbog ozljeda…

- Bodovna razlika sugerira da je prvenstvo gotovo, ali pred nama je tek sad prava zadaća. Sve osim linearnog uspinjanja momčadi bio bi korak unatrag. Kako pronaći dodatnu motivaciju? To je upitnik pred svima i preda mnom kao trenerom. Sad je važno pokazati karakter. Cilj nam je osvajati bodove, ali i podizati razinu igre momčadi i pojedinaca. Slaven Belupo respektabilna je momčad koja je dugi niz godina u vrhu hrvatskoga nogometa, momčad koja u Maksimiru nema što izgubiti. Bit će zanimljivo vidjeti na koji će način moji igrači reagirati sad nakon derbija, s kolikom odgovornošću i strašću. Moramo posebno limitirati Vugrinca i Vručinu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.