Čačić: Ovo nam je 29. nastup bez poraza, vjerujem da ćemo u Ligu prvaka ući bez poraza

Četvrtak, 23. kolovoza 2012. 09:45 Napisao/la  ZG

Ovakav je rezultat mobilizirajući za obje momčadi. Rekao sam i prije utakmice da ne očekujem rasplet već nakon prvih 90 minuta, kaže trener Dinama Ante Čačić

U prvih je dvadesetak minuta moglo biti barem 4:0 za Dinamo, ali na kraju je moglo biti i 2:1 za - Maribor. Nakon ovakve, pomalo prevrtljive utakmice, Dinamov je trener Ante Čačić nastojao psihološki pritisak odjednom prebaciti na Slovence.

- Maribor je ozbiljan suparnik, sad je na njemu veliki pritisak. Trebaju pobijediti u utakmici protiv Dinama. Odlično smo počeli, imali nekoliko sjajnih prilika, ali smo dopustili Mariboru povratak u igru. Ipak, imali smo kontrolu većim dijelom utakmice i zasluženo pobijedili. Ovo je, naravno, vrijedna pobjeda iako sam priželjkivao da ćemo je upisati bez primljenoga pogotka. Ovakav je rezultat mobilizirajući za obje momčadi. Nećemo se opustiti. Rekao sam i prije utakmice da ne očekujem rasplet već nakon prvih 90 minuta. Ovo nam je 29. nastup bez poraza, a isto tako vjerujem da ćemo i u Ligu prvaka ući bez izgubljene utakmice, naglasio je Čačić.

Njegov kolega na mariborskoj klupi, Darko Milanič, ističe da ga Dinamo ničim nije iznenadio.

- Dvoboj nije okončan. Još imamo 90 minuta i šansu za plasman u Ligu prvaka. Ako odigramo onako kao što smo igrači u drugom dijelu prvoga i drugog poluvremena, nismo bez izgleda. Iako, Dinamo je trenutačno u prednosti. Domaćin nas ničim nije iznenadio. Uspijevali smo slijediti promjenu ritma Dinamove momčadi. Možda smo bili malo manje hrabri na početku, ali kasnije je sve bilo OK. Globalno, dobro smo odigrali, pristup je bio odličan. Nemojte zanemariti činjenicu da smo igrali protiv vrlo kvalitetnog suparnika. U Mariboru nas očekuje posve drukčija utakmica. Nažalost, mogli smo i ovdje puno bolje proći, imali smo preko Berića sjajnu priliku za 2:1. Da ju je realizirao, sve bi bilo drugačije, kazao je Milanič.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.