ZVONKO PAMIĆ OTKRIVA

Dinamo mi je uvijek bio najdraži klub

Utorak, 08. siječnja 2013. 17:18 Napisao/la  ZG

Dinamovi čelnici ljetos su se čuli s ocem, ali nije došlo do realizacije, kaže Zvonko Pamić

Zvonko Pamić došao je u Dinamo na ponovno lansiranje. Dvije i pol potrošene godine u Njemačkoj zaokružio je povratkom u HNL.

- Nisam dobio šansu, pogotovo ne na posudbi u Freiburgu. U Duisburgu je bilo malo bolje, ali u Freiburgu nikako. Stigla je Dinamova ponuda i nisam puno oklijevao, naglasio je Pamić.

Zašto nije bilo šanse, nije se valjdao opustio?

- Ma, nisam se opustio, uvijek sam išao sto posto. Kad bih imao 35 godina, možda bih se mogao malo opustiti, ali s 18 ne možeš se opustiti. Kad znam da netko nije bolji od mene, a on ipak dobije priliku, a je ne, onda valjda nije problem u meni. Možda sam prerano otišao u inozemstvo, možda sam trebao prije doći u Dinamo.

Dinamo je već rehabilitirao igrače čija je karijera zapela u inozemstvu. Primjeri su Vukojević i Vida.

- Dobro, zna se da Dinamo već toliko godina stvara igrače, pa i sad je tu puno mladih, većinu ih znam mlađih uzrasta u reprezentaciji.

Tko vam je prvi javio da se Dinamo zanima za vas?

- Tata. I po ljeti se pričalo, Dinamovi su se čelnici i tada čuli s ocem, ali nije došlo do realizacije. Tata mi je javio, a ja sam rekao "dobro".

Znali smo da je tata Igor Pamić, bivši maksimirski centarfor, Dinamov navijač. Ali, nismo znali da je to prenio i na sina.

- Jest. Uvijek mi je u Hrvatskoj najdraži Dinamo. Imao sam ugovor i s Rijekom, ali Dinamo mi je najdraži, možda zato što mi je tata bio tu. Uostalom, kad sam bio mali, kratko smo i živjeli u Zagrebu.

Je li imao prilike gledati tatine poteze u Dinamovu dresu?

- Brat i ja gledali smo na kaseti, imamo snimljene njegove pogotke.

Gledali ste svojevoljno ili je tata naredio?

- Ma, svojevoljno, ha ha ha… Čuo sam da su ga navijači voljeli. Nadam se a će zavoljeti i mene.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.