Zoran Mamić, trener Dinama: Nevjerojatno je da toliko tehnički odličnih igrača ne mogu povezati igru

Četvrtak, 31. srpnja 2014. 08:12 Napisao/la  SC

Miješaju mi se osjećaji, teško mi je uopće opisati kako se osjećam. Najvažniji posao preda mnom i suradnicima je kako riješiti momčad  grča, rekao je Mamić nakon pobjede protiv Aalborga

Dinamo je pobijedio (1:0) Aalborg i stekao značajnu prednost uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka. Momčad je pokazala dva lica, u prvom dijelu Aalborg je djelovao puno bolje, stvorio dvije šanse. U drugom dijelu Dinamo je preveo igru, koja je mogla završiti još nekim pogotkom. Ali i Danci imaju za čime žaliti:
 
- Baš je bilo svega, na kraju je dobro završilo. Miješaju mi se osjećaji, teško mi je uopće opisati kako se osjećam. Najvažniji posao preda mnom i suradnicima je kako riješiti momčad  grča. Nevjerojatno je da momčad u kojoj ima toliko tehnički odličnih igrača ne može povezati igru. Moramo raditi na tome, to je uistinu neobjašnjivo. Zadovoljan sam kako smo igrali u nastavku, kako su igrači reagirali poslije odmora. Zabili smo taj gol, mogli smo i još koji, jer su nam se nudili na pladnju, međutim, pobijedili smo, to je najvažnije. Kažem, moramo dešifrirati što nam se događa u prvih 45 minuta, je li to zbog važnosti utakmice ili je nešto drugo posrijedi. Ništa nije gotovo, čeka nas još puno minuta do play-offa. Aalborg je ozbiljna, uigrana momčad i ne smijemo se opustiti u uzvratu. Treba nam podrška publike, 12., 13. i 14. igrač, trebamo odigrati dobru utakmicu za prolaz. Šteta što nismo zabili još jedan gol, no, bitna je pobjeda, kaže trener Zoran Mamić.


- Dobra utakmica, iako nismo imalo previše prilika. Ali, zabili smo gol i pobijedili. Je li mi to najvažniji gol dosad? Pa, bio je važan i onaj u Beču, a nadam se da će još biti puno takvih golova, rekao je jedini strijelac Marcelo Brozović.

Aalborg nije momčad koja će u Zagreb doputovati na izlet, imaju  Danci itekako puno potencijala:
 
- Dobro smo kontrolirali igru u prvom poluvremenu i došli do nekih dobrih šansi, ali trebalo ih je i iskoristiti. U drugom poluvremenu više smo išli na posjed lopte, ali smo opet imali više dobrih prilika i toga smo svjesni. Ipak, rezultat je loš, dali smo si teško polazište za uzvrat, rekao je trener Kent Nielsen. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.