ZORAN MAMIĆ

Matjaž Kek je bio kod mene doma

Četvrtak, 23. srpnja 2020. 21:55 Napisao/la  SC

 Izrazio je zadovoljstvo i sreću da preuzme Dinamo

Zoran Mamić i Matjaž Kek
Zoran Mamić i Matjaž Kek

Zoran Mamić tijekom gostovanja na HNTV-u između ostalog govorio je o svom statusu u Dinamu s obzirom na nepravomoćnu presudu za izvlačenje novca iz Dinama:

- Što se tiče pravosudne bitke, ona je bila teža u mom prvom mandatu, jer sam bio u pritvoru 11 dana. Nažalost, već smo bili osuđeni kad je krenula istraga. Ali pokazao sam da se od toga mogu odmaknuti. Statistički sam najbolji trener, osvojio sam najviše trofeja s Dinamom, vani sam osvajao trofeje igrao sam finale klupskog Svjetskog prvenstva. Ne bojim se da neću napraviti rezultat. Zakon propisuje što će se dogoditi. Vjerujem da se neće pretvoriti u pravomoćnu, jer činjenice su jasne. Govore suprotno od onoga što je bilo u procesu. Vjerujem da će pravosuđe donijeti pravednu odluku, kaže Mamić koji je ponovo postao trener nakon što je Matjaž Kek odbio ponudu:

- Kad je Matjaž Kek kontaktiran, izrazio je zadovoljstvo i sreću da preuzme Dinamo. Nakon tog prvog razgovora bio je kod mene doma, razgovarali smo. Smatrao je da neće biti problem razići se sa savezom, ali je isto tako kazao da se ne želi svađati i zatvoriti vrata svog Saveza na nekorektan način. Nakon utakmice s Hajdukom otšao sam u Sukošan gdje ljetuje, razgovarali smo o gotovom poslu. Nažalost, sve je izašlo u medijima, bilo je raznih pritisaka, tako da ga na koncu nismo uspjeli dovesti, rekao je Mamić.

Svjestan je Mamić da se njegovim povratkom u Dinamo vraća negativna atmosfera koju generiraju BBB-i:

- Ne želim se s time previše opterećivati. BBB mene ne trebaju voljeti, ali trebaju pokazati ljubav prema klubu i momčadi, bodriti momčad. Ne mogu prihvatiti da ti dečki ne navijaju za Dinamo. Kad čujete repertoar njihovih pjesama, onda oni uglavnom pjevaju o sebi, oni ne reagiraju kad Dinamo postigne pogodak, oni ne tuguju kad Dinamo primi pogodak, kod njih ne vidite reakciju kad je momčadi teško kao što je bilo protiv Hajduka kad smo imali igrača manje. To sam im rekao na sastanku, na to su se jako uvrijedili. Siguran sam da većina iz te grupe ne poznaje igrače. Pitao sam ih zašto ne skandiraju igračima, u deset godina možda se na prste jedne ruke može nabrojiti igrače kojima su skandirali. Kad sam ih pitao zašto je to tako, kazali su da igrači to nisu zaslužili. Rekli su mi da će ako ostanem trener, urinirati po momčadi i po klubu. To budi želju da im se pokaže da napravimo pravi rezultat. Kad počnu navijati za momčad ja ću ih zvati navijačima, ovako su za mene samo aktivisti. Jednom se bore protiv Tuđmana, Canjuge, Šoića, Mamića... Uvijek nađu nekoga. Navijaj za momčad, dečki su to zaslužili, kazao je Mamić i još demantirao tezu da je Nenad Bjelica potjeran iz Dinama:

- Mi se nismo planirali rastati s Nenadom Bjelicom. Bjelica je imao podršku kluba i svih ostalih kao niti jedan trener do sada. nakon godinu dana je dobio dupli ugovor. Ostvario je i reultate. On i momčad su najzaslužniji, ali klub je omogućio platformu, sjajne uvjete i kadar igrače, ekonomske uvjete. Ne može biti da se kod uspjeha govori samo o Bjelici i igračima, a kad je neuspjeh, onda su krivci Zdravko Mamić i nesposobna Uprava, naglašava Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.